11 Mart 2012 Pazar

0

PAÇANGA BÖREĞİ



Paçanga böreğini bilmeyen yoktur..Orjinal'inde bol yağda kızartılır ama kızartmalardan uzak dururum..O yüzden fırında yapmayı tercih ettim.

MALZEMELER (8 adet için)

1 adet yufka
8 dilim pastırma
8 dilim kaşar peyniri
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yağ
1 yumurta sarısı

Üzeri için :
1 yumurta akı
ve galeta unu

YAPILIŞI
Yufkayı düz bir zemine serip sigara böreği keser gibi 8 eşit üçgen kesin.Süt,Yağ ve yumurta sarısından hazırladığınız karışımı yufkanıza fırça yardımıyla bolca sürün.Yufka dilimlerinin kenarlarına pastırma dilimlerini üzerinede kaşar dilimlerini yerleştirin.Sigara böreği sarar gibi kenarları açılmayacak şekilde sarın.
Börekleri önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top