21 Mayıs 2011 Cumartesi

0

çikolatalı kestaneli pasta

geri sayım başladı Türkiye' ye son iki gün kala bir tarif daha:) daha öncede buna benzer bir pasta yayınlamıştım buradan bakabilirsiniz bu pastanın yapım aşamaları biraz daha farklı ve pandispanyası hazır. Resimdende anlaşılıyordur sanırım gerçekten çok lezzetli pasta oldu.

malzemeler
1 pk hazır çikolatalı pandispanya
(yada tiamisu pastanın pandispanyasını yapabilirsiniz)
250 gr çikolata
300 gr şekerli kestane püresi
1 poşet sade kremşanti
2 çay bardağı süt

hazırlanışı
Kremşantiyi 2 çay bardağı sütle çırpın biraz cıvık olacaktır. Kestane püresini ekleyin çırpın. Kestane püresi kıvamı sağlayacak. Pandispanya katlarını sütle nemlendirin. (3 katlı pandispanyaydı) ara katlarına kremadan sürün. Çikolatayı benmari usulü eritin pastanın üzerine döküp her yerine yayın isteğe bağlı inci şekerleriyle süsleyin. Buzdolabına kaldırıp 2-3 saat dinlendirip servis yapın.
bu kadar pratik ve lezzetli bir pasta:)

çikolatalı kestaneli pasta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top