20 Şubat 2012 Pazartesi

0

KIYMALI KARNABAHAR YEMEĞİ





Mutlaka bir öğünüm de sebze yemeği olmazsa olmazım dır.Karnabaharı sıklıkla kıymalı havuçlu yaparım.Birde beşamel soslu.Haşlarken kokusu hoş değil ama haşlama suyuna biraz limon sıkarsanız ,hem kokusunu engellemiş olursunuz hemde karnabaharlarınız beyaz kalır.
Vitamin ve mineraller açısından zengin olan bir sebzedir.Sık sık tüketin.

MALZEMELER
1 küçük karnabahar
150 gr orta yağlı kıyma
1 büyük kuru soğan
2 orta boy havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI
Karnabaharları çiçeklerine ayırıp limonlu suda kaynatın .Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
Soğanı yemeklik doğrayın ,sıvı yağda hafif kavurun .Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin.Salçayı ilave edip eritin.Yuvarlak yuvarlak kestiğiniz havuçları da katın.4-5 dakika soteleyin.Haşlanmış süzülmüş karnabaharınızı da katın.Dağılmadan bir iki kere karıştırın.Suyunu ,tuzunu koyup kısık ateşte pişirin.Karnabahar çabuk pişip eriyen bir sebze olduğundan sık sık kontrol edin.Karıştırmadan pişirin.Yemeğinizin görüntüsü bozulmasın.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top