28 Eylül 2012 Cuma

0

İNCİR UYUTMASI

 Malzemeler:
* 1 litre süt
* 1/2 kg kuru incir
* 1 su bardağı toz şeker
* 1-2 çay kaşığı tercihe göre tarçın
* 200-250 gr kadar çekilmiş ceviz ( fındık,fıstık,badem)
 Yapılışı:Kuru incirlerin saplarını kesin dörde bölün robotta iyice ezin, macun kıvamına gelsin.Sütü ve şekeri bir tencere içinde ara sıra karıştırarak kaynatın, incir püresini kaynayan sütün içine katın, ocağın altını kısın ve sürekli karıştın, 10-20 dk. pişirin,(karışım koyu bir kıvam almalıdır) Üzerine istediğiniz dövülmüş çerezi ve tarçını ilave edin sıcakken kaselere veya kalıba boşaltın hava almayacak şekilde ağızlarını kapatın, dolapta 4-5 saat bekletin ters çevirerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
 NOT:
* İncir uyutması kuru incirden yapılır.
* Çok lezzetli ve hafif bir tatlıdır.
* İç Anadolu Bölgesinde daha çok yapılır.
* Kuru inciriniz daha beyaz olursa tatlının rengi daha beyaz olur.
* İçine koyacağınız çerez çeşitlerini kendiniz seçebilirsiniz.
* Tarçın koymak size kalmıştır.
* Sunumunu küçük kalıplarda veya puding kalıplarında yapabilirsiniz.
* Kalıptan ters çevirerek servis yapabilirsiniz.
* Yanında dondurma veya tercihe başka malzemelerle servis yapabilirsiniz.
 *  Benim incirim biraz fazla kuruydu o yüzden çok esmer oldu.
*  Ben küçük bir kalıpta  yaptım.
* Malzeme miktarını azaltarak yapabilirsiniz.
* Üzerini süsleyebilirsiniz.Ben sade olsun istedim..


KABAK UZUN BAK LAK LAK, GÜL KISA BAK KOKUYA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top