28 Ekim 2012 Pazar

3

MODA VE INSAN


NEDEN MODA?

Moda, tüm dünyada bilinen ve insanların geneli tarafından önemsenen bir kavramdır. Bu kavram insan yaşantısında uzun yıllardan bu yana hüküm sürmektedir. Birçok insan, modayı giyinmeyle eş tutar. Aslında moda, insan yaşamının geneli üzerinde etkilidir. Yani moda hakkında bir tanımlama yaparken işin içinde sadece giyinmeyi bulundurmamalıyız. Moda hakkında kısa bir tanımlama yapmak gerekirse; insanların çağa ayak uydurma çabaları, yapabileceğimiz en iyi tanım olacaktır. Moda, genelde başlıca kişiler veya kurumlar tarafından belirlenmektedir. Toplumca üst seviyede görülen kişilerin kullandığı eşyalar, giydikleri kıyafetler veya bulundukları davranışlar, genellikle moda kavramı içerisine girmektedir.


Moda Bize Ne Kazandırır?
wwww.modamerkezii.blogspot.com
Moda kavramı, uzun yıllardan bu yana kullanılmaktadır ve genel bir tanımını yapmak zordur. Moda hakkında bugüne kadar birçok şey yazılıp çizilmiştir. Bu konuda yazılan yüzlerce kitap, dergi ve gazete yazısı vardır. Bu yazıların tamamı, insanların moda hakkında bildikleri ve düşündüklerini yansıtmakta kullanılmıştır. Modaya uyma kavramı da moda ile şekillenen kavramlar arasında yer almaktadır. Modaya uymak, toplumun büyük kesimi tarafından beğeni gören davranışlarda bulunmak demektir. Moda denince akla genellikle kıyafet modası gelmektedir. Belli dönemlerde belli kıyafetler moda olabilmektedir. Bu tür kıyafetleri giyerek siz de modaya uyabilirsiniz. Ayrıca her insan kendi modasını meydana getirir, sözü de moda hakkında söylenmiş ve modayı ifade eden kavramlardan biridir.
Moda hakkında yazılan binlerce yazıdan yola çıkarak modanın bir yaşam stili olduğunu söyleyebiliriz. Dünyada hüküm süren bir moda olmalı mıdır, yoksa her insan kendi modasını kendi mi yapmalıdır? bilemeyiz;  ama modanın insanlık tarihiyle birlikte gelişeceğini ve ilerleyeceğini söylememiz mümkün. İnsanlar, seçkin görünme çabası içerisinde oldukça moda kavramı daha sık kullanılacaktır ve moda hakkında binlerce şey yazılıp çizilmeye devam edilecektir.

3 yorum:

  1. GÜZEL GÜZEL :)

    YanıtlaSil
  2. Fuat Bey yine sizden beklenilen güzel bir yazı. Sizi takip etmeye devam edeceğim.

    YanıtlaSil

back to top