31 Ekim 2012 Çarşamba

0

Siyahın türlü anlamları vardır

Kim siyah rengi sevmez ki? Her kadının gardırobunda siyah kıyafetler ya da siyah aksesuvarlar mutlaka vardır.

Sıkıştığımız zaman siyah ayakkabılarımız, siyah elbiselerimiz aklımıza gelmez mi? Ya da kilo aldığımız zaman hangi renk fazlalıklarımızı kapatır? Tabii ki siyah. Peki siyahın başka ne marifetleri var?

Aksesuvarlarda siyah, klasik ve zamansız bir renktir. Görünümü en iyi siyah aksesuvarlar tamamlar. Kusursuz kombinler yine siyah aksesuvarların marifetidir. Siyah aksesuvarlar her renkteki kıyafetle çok şık kombinlenebilir.

- Siyahın asil duruşu ve sofistike etkisi başka hiçbir renkle karşılaştırılamaz. Seksi aynı zamanda gizemli havası siyahı daha cazibeli kılar.

- Siyahın bir sürü anlamı vardır. Siyah matem rengi olarak nitelendirilse de aynı zamanda coşkunun ve gizemin rengidir. Güçlü ve otoriter tavrının yanı sıra siyah asil ve nezaket rengidir. Siyah, pozitif ve negatif anlamlar taşır. Acıyı ve üzüntüyü yansıtırken aynı zamanda isyanın ve karşı durmanın derin anlamlarını içerir.

- Siyah stil bir renktir. Punk, rock&roll, klasik, bohem, romantik her tarzın içinde siyah ve tonları mevcuttur. Siyah renginde herkes kendinden bir şeyler bulur; işte bu yüzden renklerin kralıdır siyah. Diğer renklerin veremediği asaleti siyahta bulmak mümkündür. Siyah ışığı çeker ve ışığı yansıtır.

- Zamansız bir renk olan siyah, moda dünyası için en tarz, en anlamlı ve en vazgeçilmez tonlardandır. Zarif ve zayıf göstermede siyahın etkisi yadırganamaz, bu yüzden kadınlann ilk tercihidir.

- Modanın kalbinde yer alan siyah tonu kadınların en çok ilgi gösterdiği renktir. Moda tarihten bu yana renk skalasını siyahın üzerine oluşturmuştur. Siyah varsa beyaz vardır ve yine siyah varsa kırmızı ve kahverengi vardır. Leopar desenlerin ve monokrom renklerin içinde siyah başroldedir. Modanın dilinde siyah rengi kıyafetlere gizem ve şaşaa katar.

- Siyahın modası asla geçmez, sezonluk bir renk asla değildir. Siyahın trend ya da in olup olmadığı sorulmaz, çünkü siyah her zaman her yerde vardır. Formal kıyafetlerde siyah renk vazgeçilmezdir. Elegan ve asil bir renk olduğundan belli bir ağırlığı ve sorumluluğu olan bir renktir. Düğün, cenaze, toplantı, parti her ortama ayak uydurabilen en kullanışlı renktir. Bu ortama siyah bir renk kıyafetle gidilmez denilen bir yer yoktur.

- Her vücut tipine, her ten rengine ve her yaşa uygun olan siyah renkteki kıyafetler sofistike ve şık bir görünüm yaratmak için biçilmiş kaftandır.

- Siyahla yakın tonlarda olan koyu gri, koyu kahverengi gibi renkler, aynı etkiyi vermese de siyahın yanında alternatif olabilir. Zaten siyahın diğer renklerle arası çok iyidir. Siyahı ana renk olarak sayarsak diğer bütün açık renklerle uyum sağlayabilir. Açık renkler siyah sayesinde daha parlak gözükür, en iyi siyah tonları diğer renkleri ön plana çıkarır. Kırmızı, mavi, yeşil, beyaz, açık gri ve pudra gibi açık renkler siyahla kombinlendiği zaman kendini gösterir.

Her yaşta kadının ve erkeğin siyah kıyafetlere ve aksesuvarlara bağımlılığı vardır. Kişisel tarzı ve tavrı en doğru şekilde yansıtan, zamansız ve klasik bir renk denilince akla ilk gelen renk olan siyahın marifetleri saymakla bitmiyor.

Gardırobunuzdan bu siyahları eksik etmeyin
- Küçük siyah elbise: Küçük siyah elbiseyi zamansız ve klasik yapan rengidir. Mutlaka gardırobunuzda olması gerek.
- Siyah stiletto: Her kıyafetle çok şık kombinle-nebilen siyah stiletto'lar trendi şıklığın garantisi.
- Siyah pantolon: İş kıyafeti olmaktan çıkan siyah pantolonlar artık casual tarzıyla da ön planda.
- Siyah bluz: İster şık, ister günlük... Her tarzda kullanılabilir.
- Siyah opak çorap: Kışın vazgeçilmezi siyah opak çoraplar seksi bacakları simgeler.
- Siyah mayo: Mayolarda her sezon trendler değişse de siyah mayoların
modası asla geçmez.

Esra Çoruh

Kaynak: pudra. com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top