31 Ekim 2013 Perşembe

0

Tırşa Kundura




sevgili okuyucu bugün memleketimden çoook eskilere dayanan güzel bir yemeğimizin tarifini yazacağım inşaalllah kış kabağı dediğimiz bal kabağına benzer fakat bu kabakla yemekler yapılır mesela dolması yoğurtlu boranisi ve sulu yemeği yapılıyor nasıl mı yapılıyor işte tarifim
malzemelerimiz
1 kilo kabak
500 gr yağlı parça et
2 çorba kaşığı domates salçası
yeteri kadar sumak (ben limon tuzu koydum)
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
yapılışı
tarifimiz diyarbakırın olunca etlerimizi küçük doğramadan iri parçalar olarak tenceremize koyalım üzerine yağını koyup etleri biraz kavuralım üzerine salçamızı katalım biraz daha kavuralım etlerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyup etler yumuşayana kadar pişirelim kabağımızı dilimleyerek keselim çekirdekli kısmını temizleyelim kabuğunu soyalım fazla büyük olmamak şartıyla doğrayalım yıkayıp etlerin üzerine ilave edelim tuzumuzu atalım limontuzu arzumuza göre koyalım ezdiğimiz sarımsaklarımızı da ekleyip kabaklarımızı yumuşayana kadar pişirelim afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top