28 Ocak 2014 Salı

0

Urfa Basma köfte




Sevgili okuyucu bu köftemiz urfanın çook eski bir tarifidir ve çok çok güzeldir sizi bekletmeden yazıyorum
malzemelerimiz
köfte için
3 su bardağı köftelik bulgur
250 gr yağsız dana veya koyun eti
1 çorba kaşığı isot
1 tatlı kaşığı tuz
2 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
sulu harcı için
2 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
arzuya göre 1 tatlı kaşığı isot
2 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı
5 diş sarımsak
köfteleri kızartmak için
2 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
tepsimize çiğköftelik bulguru yumuşaması için ıslattığımız ekmek dilimlerini kuşbaşı doğrayıp robotta çektiğimiz etimizi isotu karabiberi ve tuzumuzu koyup azar azar su alıp çiğköfte yoğurur gibi köftemiz yumuşayıp kıvamına gelene kadar yoğuralım elimizle köfteden parçalar alıp fellah köfte gibi köfteler yapalım köftelerimizi kızgın yağımızda kızartalım diğer taraftan soğanlarımızı doğrayalım tenceremize yağımızı soğanımızı koyup kavuralım salçamızı ilave edip biraz daha kavuralım üzerine 3 su bardağı suyumuzu koyalım 10 dakıka kadar kaynatalım köftelerimizi sevis kabımıza alalım üzerine sulu harcımızı dökelim tereyağı kullanmayanlar sıvıyağ veya zeytin yağıyla yapabilirler ben görsel açıdan tabağa susuz koydum bu yemek sulu oluyor afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top