2 Mart 2012 Cuma

0

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU PIRASA




MALZEMELER
6-7 adet  pırasa
2 orta boy havuç
Sıvı yağ

Beşamel sos için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çimdik tuz

Üzeri için :Kaşar peyniri

YAPILIŞI
Pırasaları havucu yıkayıp temizleyelim.Pırasayı ince ince doğrayın,Havucu rendeleyin.Tencereye sıvı yağ koyup rendelediğiniz havuçları 3-4 dakika kavurun.Daha sonra doğranmış pırasaları ilave edin.Pırasalar yumuşayıncaya kadar kavurun.Tuzunu da atıp ocağın altını kapatın.
Beşamel sosu hazırlayın ;
Sos tencerenizde tereyağını eritin.Eriyen yağa unu koyup hafifçe kavurun.Yavaşça  ılık sütü ilave edip karıştırın Katılaşıncaya kadar karıştırın.İçine bir çimdik tuz atıp Ocaktan alın.
Kavurduğunuz pırasayı fırın kabınıza alın.Üzerine hazırladığınız beşamel sosunu yayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.Üzerine kaşar peyniri serpiştirip kaşarlar eriyene kadar fırında tutun.

AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top