16 Mayıs 2010 Pazar

0

afyon kaymağı


Sunumu hoş tadı hoş adı hoş yapımı kolay Afyon Kaymağı. Sevgili arkadaşım Arzu'nun ellerinden..

keki için:
1,5 çay bardağı irmik
1,5 çay bardağı un
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
3 yumurta
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya

hazırlanışı:
Şeker yumurta çırpılır sonra diğer malzemeler eklenir çırpılır orta boy bir kapta 180 derece fırında pişirilir.

şurubu:
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
ikisi şeker eriyene kadar karıştırlıp (şurup kaynatılmıyor) soğuk olarak sıcak kekin üzerine dökülüyor.

kreması:
1 litre sütten 1 su bardağı eksik
200 ml krema
1 çay bardağı şeker
5 ym kaşığı nişasta

Tüm malzemeler karıştırılır ocakta pişirilir. Islatılmış kekin üzerine dökülür. En üste hindistan cevizi serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top