9 Mayıs 2010 Pazar

0

kısır


Kısır çay sofralarının vazgeçilmezi, bende hemen hemen her soframda yaparım. Bu sefer ki kısırımızı da Özlem'ciğimin doğum günü için yaptım. Anında tükendi diyebilirim.

malzemeler:
500 gr ince bulgur
1 demet maydonoz
1 demet taze soğan
3 ym kaşığı dolusu acı biber salçası
1 ym kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı zeytinyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 adet sıkılmış limon
3 çorba kaşığı nar ekşisi
3 diş sarımsak
2 ym kaşığı nane
1 ym kaşığı karabiber
2 ym kaşığı kimyon
1 ym kaşığı yedibahar
1 ym kaşığı toz kırmızı biber
kıvırcık

hazırlanışı:
Bulgurun üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. Suyunu çektikten sonra içine yağları, salçaları, rendelenmiş sarımsakları ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. (1. Baharatları ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz 2. Tuzunu dikkatli ekleyin, acı biber salçası tuzlu olduğundan ayarı fazla kaçabilir) yeşilliklerini ekleyip karıştırın servis tabağının yanlarını ve altını kıvırcıkla kaplayıp ortasına kısırı dökün. Servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top