20 Mayıs 2010 Perşembe

0

üzümlü çörek

mutfaktayımın düzenlediği kremşantili tatlar için hazırladığım üzümlü çörekler. Alman pastası kıvamında yumuşacık hamuru, bundan sonra Alman pastalarını bu hamurdan yapmaya karar verdim. Çok daha iyi sonuç alacağım kesin :)



malzemeler:
500 gr un
1 pk maya
100 gr kuru üzüm ince kıyılmış
1 su bardağı şeker
100 gr yumuşak margarin
1 su bardağı ılık süt
1/2 yarım limonun rendelenmiş kabuğu
3 adet yumurta sarısı

ayrıca : 2 ym kaşığı süt 1 adet yumurta sarısı, kremşanti

hazırlanışı:
Tüm malzeme karıştırılır, yoğrulur yumuşak bir hamur hazırlanır. 2 saat mayalandırıldıktan sonra cevizden büyük parçalar koparılır ve yuvarlanır. üzerine sütlü yumurta sarısı sürülür 200 derece fırında pişirilir. (fırın kabına sıcak su koyup fırının tabanına yerleştirilir kurumamaları için) soğuduktan sonra ikiye bölünür, tarifine göre hazırlanmış kremşanti sıkma torbasına alınır ve içine sıkılır. En son üzerine pudra şekeri elenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top