29 Ocak 2011 Cumartesi

0

Aşka ve ölüme dair notlar

ÖLÜM

"... Ölüm nedenini bulmak için elimizden gelen her şeyi yaptık amirim. Maalesef sonuç olumsuz. Tıp, teknoloji ve cümle izan bu fasılda çaresiz kaldı. Hatta size şu kadarını söyleyeyim, ama lütfen bu aramızda kalsın, resmi rapor olarak işleme konmasın: Galiba merhume öldüğünün farkında değil.. Evet biliyorum bu size garip geliyor ama sizi temin ederim ki kafam güzel değil, aksine olabildiğince bozuk ve bıkmış. Bakın izah etmeye çalışayım: Size kesin bir zaman veremem ama muhtemelen 1 ile 5 yıl arası bir süre zarfında ruh bedeni aniden, bir anda öyle püf! diye terk etmiş. Ve bu o kadar ani bir terk ediş olmuş ki, beden mevzuya aymamış, -mış gibi yapmaya devam etmiş. İşte burada biraz hatlar karışıyor amirim. Bana sorarsanız hani gaza bi yüklenirsiniz, araba gider soluğu yettiğince.. hatta bırakın bu arabayı bayır aşağı, hiç durmaz gider öyle bi yere çarpana kadar. İşte bu mevta bize geldiğinde durum buna benzer bi şeydi efendim. Çarpmış bir yere durmuş gibiydi. Karşısına bir şey çıkmış gibiydi. Gibiydi diyorum çünkü malumunuz, bedeninde en ufak bir hasar yok. Darbe yok, iç kanama yok, hiçbir şey yok. Benim de, ölüm nedeni şudur budur diye yapabileceğim hiçbir izahat yok. Size sadece bu bedenin ruhunun hayli zamandır firarda olduğunu söyleyebilirim..."

AŞK

“gemliğe doğru denizi göreceksin sakın şaşırma”
Orhan Veli.

Gemlik’e doğru giderken karadan karadan, bir anda dönersin bir yana karşına pat diye çıkar deniz. Bilmeyen beklemeyen şaşırır, çok da hoşuna gider. Öyle tın tın gidiyorsun bir yolda, manzara hep aynı. Yol kenarındaki ağaçlar, uzaktaki tarlalar, köyler, tek minareli masal gibi köyler. Yanından gelip geçen onca şey. Onca aynı şey. Çoğu zaman çok güzel bazen sadece güzel olan onca şey.

Sonra birden bire hiç beklemezken, ummazken, dönüp bi bakıyosun: Deniz!

Bir bakmışsın karşında aşk! Aşk işte. İyi bi şey.

Ama birileri seni alsa karşısına bir vakit (çok da iyi niyetli olsa, hani şaşırıp da bi kaza yapmayasın dikkatin dağılmasın diye) ve dese ki: “… doğru aşkı göreceksin, sakın şaşırma!”

Neylersin?

Aşık olur musun? Olmazsın inan, valla olmazsın. Şaşırmazsın bile.

Seni şaşırtmayan şey, aşk değildir zaten. Aşık olmak Gemlik'e doğru denizi görüp şaşırmaktır zaten, uyarısız, işaretsiz. vs.. vs.. öylee pat! diye.

YİNE mi SEN notu: Bak yine milletin kafasına girip senli senli konuşmuşsun Pericim. Bin kere söyledim sana yapma bunu iyi bi şey değil diye:/

Benden bir not: Bugün çok güzel bir hediye aldım. Artık kendimi her an çekip gidebilir falan değil, epey bi kalıcı hissediyorum.. Piktobet, çok teşekkür ederim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top