20 Ocak 2011 Perşembe

0

kıymalı karnabahar

Kış sebzelerimizden karnabaharın basit tencere yemeği tarifini paylaşmak istiyorum. Arama motorlarında, önemsemesekde tencere yemekleri de çok aranıyor. Bloğumu ilk açtığım zamanlarda annemin tarifiyle  paylaştığım karnabahar musakka tarifine de bakabilirsiniz.
kıymalı karnabahar

malzemeler
1 adet orta boy karnabahar
200 gr kıyma
1 adet havuç
2 adet kurusoğan
4 ym kaşığı zeytinyağ
2 ym kaşığı salça
tuz
isteğe bağlı acıbiber

hazırlanışı
Karnabaharı budak budak küçük parçalara ayırıp yıkayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Havucu soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağında soğan ve havucu beraber soteleyin. Havucun A vitamini çözülebilmesi için yağda kavrulması çok önemli. Kıymayı ekleyip hep beraber kavurun. Salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Karnabaharı ekleyip güzelce karıştırın. Sebzelerin üstünü geçmeyecek kadar su  ve tuz ekleyin. Sebzeleri çok eritmeden pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top