14 Ocak 2011 Cuma

0

Diyetsiz Kilo Verelim!

Diyet yapmadan kilo vermek de mümkün ancak bilinçli beslenmek ve hareket etmek şart! Yaşam biçimini ve alışkanlıkları değiştirerek kilo verebilirsiniz!

Televizyon seyretmekten vazgeçin. 
Yapılan araştırmalar, televizyon karşısında geçirilen zamanın, başka hiçbir şey yapmadan oturulduğu için normal zamandan daha az kalori yakıldığını gösteriyor. Televizyon izlemek yerine aktif bir uğraş seçin. Sadece bu alışkanlığı değiştirirseniz, ayda 1 kilo verirsiniz.

Elektronik postalardan kurtulun! 
Özellikle aynı işyerinde çalışan arkadaşlarınıza elektronik posta yollamaktan vazgeçin. Birkaç metre uzaktaki birine mesaj yollamak yerine, kalkıp yanına giderek konuşmayı tercih edin. Gündelik hayata daha aktif olmak, masa başında oturmamak, etrafta biraz gezinmek, metabolizmanızı hızlandıracaktır.

İyi uyuyun!
Obezite Araştırma Merkezi’nin hazırladığı rapora göre, eğer günde 4 saatten az uyuyorsanız, uykusunu normal alan, yani ortalama 7 saat uyuyan birine göre, daha fazla kilo alma ihtimaliniz var. Uyku gereksinimi, iştahı kontrol eden hormonları etkiliyor. Yeterli uyku almazsanız, vücudunuz size acıktığınızı söyleyecektir.

Su için! 
Bütün uzmanlar su içmeniz gerektiğini söylüyor. Su içmek hem enerji verir, hem cildinizi temizler, hem de kilo vermenize yardımcı olur. Su içmek, metabolizmanızı %30 oranında hızlandırır. Eğer günde 1,5 litre su içerseniz, yılda fazladan 17.000 kalori yakarsınız. Ayrıca soğuk su içmek de kalori yakılmasına yardımcı oluyor.

Stres ve panikten uzak durmaya çalışın! 
Strese girdiğiniz zaman, vücudunuz metabolizmanızı hızlandırarak, stresle mücadele edebilmeniz için kortizon salgılamaya başlar. Ayrıca vücut, insülin hormonu salgılayarak, bir daha strese girdiğinizde kullanmak için, enerjiyi yağ olarak depolar. Derin nefes almak, strese karşı vücudun aldığı önlemleri durdurur. Bu yüzden stresli zamanlarda kendinizi çikolataya vermek yerine, derin nefes alın.

Gün içinde ufak hareketler edin. 
Oturduğunuz yerde ayaklarınızı oynatın. Ayaklarınızı çapraz hareketler yaptırır, arada bir eğilip ayağınıza değerseniz, günde ortalama 350 kalori yakarsınız. Ayakta beklemeniz gereken zamanları değerlendirin. Mesela suyun kaynamasını bekliyorsanız, bulunduğunuz oda içinde yürüyün. Bu hareketler size ayda 1,5 kilo kaybettirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top