18 Haziran 2012 Pazartesi

0

Behzat Ç. İkinci sezon finali


Büyük olasılıkla saçmalayacağım ama olsun bi zararı yok.. Behzat'ı "kanun dışına çıkma" diye uyaran ve bunda varlığıyla ancak etkili olabilecek bi Esra yok artık. Tabii üçüncü sezonu ameliyatta falan açmazsa. Akbaba'ya ve kurşun yemiş kadını yerlerde yuvarlayan Behzat'ın izanına güvenip savcı hanımı öldü kabul edersek, bu durumda Behzat'ın o attığı rozeti geri alması için bi sebep bulamıyorum. Şimdi gayet rahat kanun dışına çıkabilir, intikamını eline geçen her fırsatı kullanarak almaya çalışabilir.. ki, buna annesiyle bi şekilde iş birliği yapması da dahil.

Hem bir de burası Türkiye ve bizim bi RTÜK gerçeğimiz var. Dizi devam edecekse bu adamların "şanlı Türk polisini Behzat temsil edemez! olcek şey deil cık cık cık" itirazlarına "Behzat da artık polis değil la" gibi bi cevap vermeyi düşünebilir dizinin karar vericileri. Tamam benim de gönlüm böyle bir ihtimale olur vermiyor ama RTÜK demiştim değil mi?

İkinci sezonda eksik kalan başka bi şey de, Şule'nin durumu. Bütün sezon boyunca Şule'nin Berna'yı öldürmediğine dair bi şey duymadık, bir ima falan görmedik. Üçüncü sezonda yok yahu Berna'yı Şule öldürmedi o olayın aslı şudur gibi bi açıklama olacaksa eyvallah, ama mevcut durum üzerinden konuşacaksak.. bu işte büyük bi haksızlık yok mu ey cemaat? Şule katilse neden ayrıcalıklı bi katil? Ceyda'nın ne suçu var? Asıl berbat durumda olan bu kadın.. kızı ölmüş, kafayı sıyırmış vs. Yani bu durum üçüncü sezonda bi yerinden patlayacak gibi duruyor.. du bakalım.

İşin aslı şu kesik parmak cinayeti beni hiç sarmadı. Suna karakteri oyunculuk zafiyetinden gözü kulağı tırmaladı durdu ama gider ayak badem gözlü oldu. Tamam içeriğe, verilen mesajın özüne sözüne itirazım yok, ne itiraz edecem o ayrı ama, son sahnede bile abartılı oyunculuk beni mevzudan kopardı. Evet bir sahne vardı karşımda, ben de yerimden izledim. O kadar. Şu saatten sonra Akbaba'nın diziden ayrılmasına neden olacak herhangi bir gelişmenin dizinin senaryosuna yansıyor olduğu gibi bir açıklamayı da kabul etmem mümkün değil, kaldı ki zaten böyle bi şey söyleyen de yok ama işte bende atış serbest mode on.

Savcıya yazık ettiniz.
Sebep her ne olursa olsun Esra'ya yazık ettiniz. Sisteme mi kurban verdiniz, ters köşelere mi, yoksa dizinin bekası için gözden mi çıkardınız, her ne olduysa artık..
yazık ettiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top