* Hamsi kızartacaksanız yağınız uygun sıcaklığa gelmeden hamsileri atmayın.
* Sıcaklık uygun olmazsa,hamsiler yağı çeker,rengi soluk,eti gevşek ve sindirimi zor olur.
* Yağın sıcaklığının uygun olup olmamasını içine küçük bir parça ekmek atın,hemen kızarıyorsa olmuştur.
* Hamsi kızartacağınız unu mutlaka eleyin,Unu bir posete koyup icinde calkalayarak unlayabilirsiniz
* Unu kullanmak ,hamsinin etinin hassasiyetini kızgın yağdan korumaktır.
* Unun topak olması hamsinin lezzetini bozar.
* Mısır unu olursa daha leziz olur.
* Hamsiyi mutlaka zeytinyağında kızartın.
* Buğulama,kızartma,fırında yaparken mutlaka defne yaprağı kullanın,
* Hamsiyi kızartırken,ızgara yaparken mutlaka kuru olmalıdır.
* Islak hamsi pişerken içi kurur.
* Islaklığı yada bir kağıt havlu ile alın,
* Izgara yaparken,tuz,karabiber,pul biber ve azıcık zeytinyağında harnamlarsanız daha lezzetli olur.Aynı zamanda suyunuda alır.
* Hamsi mutlaka taze olmalıdır.
* Karadeniz hamsisi tercih edilirse iyi olur.
* Hamsi kokusunu ellerinizden çıkarmak için,soğuk suyu ile sabunlayın,sonrada limon veya sirke ile ovun,tekrar yıkayın.
* Hamsinin artık çok çeşitli yemeklerini yapıyorlar.
* Trabzon'da yasarken hamsiyi pisirmeyi öğrendim.
* Diğer balıklarda da bu yöntemler geçerlidir.
EN KOLAY GÜN, DÜNDÜR.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder