5 Eylül 2012 Çarşamba

0

HAMSI PISIRMENIN PUF NOKTALARI


* Hamsi kızartacaksanız yağınız uygun sıcaklığa gelmeden hamsileri atmayın.

* Sıcaklık uygun olmazsa,hamsiler yağı çeker,rengi soluk,eti gevşek ve sindirimi zor olur.

* Yağın sıcaklığının uygun olup olmamasını içine küçük bir parça ekmek atın,hemen kızarıyorsa olmuştur.

* Hamsi kızartacağınız unu mutlaka eleyin,Unu bir posete koyup icinde calkalayarak unlayabilirsiniz


* Unu kullanmak ,hamsinin etinin hassasiyetini kızgın yağdan korumaktır.

* Unun topak olması hamsinin lezzetini bozar.

* Mısır unu olursa daha leziz olur.

* Hamsiyi mutlaka zeytinyağında kızartın.
* Buğulama,kızartma,fırında yaparken mutlaka defne yaprağı kullanın,

* Hamsiyi kızartırken,ızgara yaparken mutlaka kuru olmalıdır.

* Islak hamsi pişerken içi kurur.

* Islaklığı yada bir kağıt havlu ile alın,

* Izgara yaparken,tuz,karabiber,pul biber ve azıcık zeytinyağında harnamlarsanız daha lezzetli olur.Aynı zamanda suyunuda alır.

* Hamsi mutlaka taze olmalıdır.
* Karadeniz hamsisi tercih edilirse iyi olur.

* Hamsi kokusunu ellerinizden çıkarmak için,soğuk suyu ile sabunlayın,sonrada limon veya sirke ile ovun,tekrar yıkayın.

* Hamsinin artık çok çeşitli yemeklerini yapıyorlar.

* Trabzon'da yasarken hamsiyi pisirmeyi  öğrendim.
* Diğer balıklarda da bu yöntemler geçerlidir.


EN KOLAY GÜN, DÜNDÜR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top