22 Aralık 2012 Cumartesi

0

KIYMALI MANTARLI BÖREK



MALZEMELER
3 adet yufka
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısının üzeri için ayırın)

150 gr kıyma
200 gr mantar (1 paketin yarısı)
1 orta boy soğan
2 adet domates
Yarım yemek kaşığı salça
Karabiber
Tuz
Yağ

YAPILIŞI
Tencereye kıymayı alıp suyunu salıp çekene kadar kavurun.Yağ koyup yemeklik doğranmış soğanları da ekleyip kavurmaya devam edin.Salçayı ekleyin eritin .Mantarları minik minik doğrayıp kıymaya ekleyin.Biraz daha kavurun.Domateslerin kabuklarını soyun ufak ufak doğrayın. Harcınıza ilave edin.Karabiber ve tuzu da katıp pişirin.

Yumurta ,yağ ve sütten karışım hazırlayın.Birinci yufkayı serin üzerine karışım sürün.Keserek 4 üçgen parça elde edin.
Geniş tarafına kıymalı harcınızdan koyup kalın sigara böreği gibi sarın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.Böreklerin üzerine ayırdığınız yumurta sarısından sürüp  160 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirin.Sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top