30 Aralık 2012 Pazar

0

2012'nin en fantastik (iktidar) beyanları



Neden iktidar, neden fantastik?

Neden iktidar'ın cevabı basit: Çünkü onlar iktidarda olan partinin mensupları. Hükümet ediyorlar, yönetiyorlar. Önemliler haliyle. Söyledikleri sözler de önemli oluyor bu durumda. Ellerinde iktidar gücü olan insanların sözleri bunlar, daha ne olsun ki..

Peki neden fantastik? İşte onu bilmiyoruz. Bu "fantastik beyan" sözü zaten uzun zamandır sosyal medyada, özellikle sözlüklerde kullanılan ve içi elden geldiğince doldurulmaya çalışılan bir niteleme. Aslında ne olduğu meçhul. Belki de başka bir açıklama bulunamadığı için, başka bi açıklama yapılamadığı için bu beyanlara fantastik denmiş. Artık her ne olduysa olmuş ve dilimize yerleşmiş.

Ben de 2012'in bu fantastik beyanlarından bi derleme yaptım ve kendime göre bunların içinden en bi "en" olanlarını seçtim. Giden seneye not olsun diye, gelen yıla selam olsun diye, kulağına küpe olsun, aman ha aklının bi köşesinde bulunsun diye alt alta sıraladım. Vatana millete hizmet babından.

Buyurun o vakit..

Tarih 15 Ocak 2012.. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz şunu demiş: "Amerika'daki bir gezi sırasında Amerikalılardan teknoloji transferi istenildiğinde çok net olarak şunu söylediler; 'Siz bizim rakibimizsiniz. Dolayısıyla biz size niye teknoloji transferi yapalım ki...' Buradan da anlaşılıyor ki Amerika bizi rakip görüyor.

Teknoloji isteyen biz, alır da rakip oluruz diye vermeyen Amerikalılar.. ve 2012'ye fantastik beyan kategorisinde iddialı bir giriş yapan iktidar.

Bu arada bir diğer Bakan da seneye, hayli ses getirecek başka bi fantastik beyanla başlıyor.             Tarih 27 Ocak 2012.. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: "Rus gelinlerin sayısı artsın istiyorum."

Evet. Türk kızları gitsin Rus kızları gelsin'e anlamlı bir destek.

Bir gün sonra, 28 Ocak 2012'de Hüseyin Çelik  Hrant Dink cinayetiyle ilgili olarak şöyle bir tespitte bulunuyor: "Hedef dink’tir. Dink, yem olarak seçilmiştir ama asıl hedef AK Parti’dir."

Hımm.

Tarih 1 Şubat 2012.. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sadece 2012'de değil, daha uzun yıllar konuşulacak bir söz söylüyor: "Dindar bir nesil yetiştirmek hedefimiz." Devamı daha da güzel bence: "Sen bizden ateist bir nesil yetiştirmemizi mi bekliyorsun?"   

2012'in en fantastik beyanları arasında ilk beş arasına gireceğini düşünüyorum bu sözlerin. Bakalım, kısmet..

Kısmet, çünkü 5 Şubat 2012'de şöyle güçlü bir rakip beyan karşısına çıkıyor: "Kızlarımız okuyor ama bu sefer de erkeklerimizi evlendirecek kız bulamıyoruz."  Bu fantastik beyanın sahibi AKP Kargı İl Genel Meclisi Üyesi Erhan Ekmekçi.  Kendilerini bu vesileyle anıp, bir kez daha tebrik ediyorum. Mükemmel bi fantastik beyan örneği vermiş, eline sağlık.

Ancak Recep Tayyip Erdoğan ertesi gün 6 Şubat 2012'de yarıştan kopmadığını ve öyle kolay kolay da kopmayacağını ispat edercesine beyan ediyor: "Bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz?"

Aynı gün, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de şöyle bi beyanda bulunduğu tarihe not olarak düşülüyor: "Mahkum oluncaya kadar herkes şüphelidir."

24 Mart 2012'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bayrağı devralıyor: "Dinsiz ilim menzile varmaz maksadına ulaşmaz."

AKP Zonguldak milletvekiliÖzcan Ulupınar ise 27 Mart 2012'de fantastik beyanlar listesine ilk sıralardan giriş yapıyor: "Ateist dinsiz bir gençten kimseye fayda gelmez."

Hell yeah!

Ve geliyoruz 7 Nisan 2012'ye.. İdris Naim Şahin, fantastik beyanlar klasmanında çok ama çok iddialı olduğunu adeta haykırıyor: "Polisin kullandığı gaz sağlığa zararlı değil."

15 Nisan 2012'de ise İdris Naim Şahin son noktayı koyuyor: "Hadi bi takla at oyna göreyim."

25 Nisan 2012'de Oya Eronat yarışa dahil oluyor:  "Keşke Aziz Nesin konuşmasaydı da babam ölmeseydi dediniz mi?"

"Aşırı doz sütten rahatsızlanmış olabilirler."  Klasikler arasına giren bu fantastik beyanın sahibi ise Bülent Arınç. Tarihler 2 Mayıs 2012'yi gösteriyor ve aynı gün bir başka beyan da Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'den geliyor: "Edindiğimiz bilgilere göre olay zehirlenme vakası değil. ilk tespitlerimize göre çocukların süte karşı hassasiyetinden kaynaklanan bir durum."

5 Mayıs 2012'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önemli bir çıkış yapıyor: "Tek millet, tek devlet, tek din, tek bayrak" (Rivayet edilen odur ki, bu sözü fantastik beyanlar listesine özellikle sıralamadaki "tek din" ibaresi taşımış.)

Bülent Arınç 12 Mayıs 2012 tarihinde çok önemli bir açıklamada bulunuyor ve yerini sağlama alıyor: "Türkiye'ye anne sevgisini Başbakan öğretti."

Recep Tayyip Erdoğan ise 25 Mayıs 2012'de "işte budur!" dedirtiyor: "Şunu da açıkça söylüyorum, sezaryenle ilgili doğumlara karşı olan bir başbakanım. Sezaryen bir cinayettir."

Ancak bununla da kalmıyor ve başa güreştiğini belirtmek istercesine, bir sonraki gün, 26 Mayıs 2012'de devamını getiriyor: "Sezeryana karşıyım, kürtaj cinayettir. Medya her defasında Uludere diyor. Ben de diyorum ki; her kürtaj bir Uludere'dir."

Ve aynı gün AKP Diyarbakır milletvekili Cuma İçten "Başbakanımız çağın en büyük özgürlük savaşçısıdır" diyerek sürpriz bir çıkış yapıyor.

Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Mayıs 2012 tarihli AKP istanbul 4. olağan il kongresinde yaptığı konuşmada, memleket gazetecileriyle ilgili ettiği kelam da kayda değer bulunuyor: "Bunları tasmalarından biz kurtardık."

Takvimler 30 mayıs 2012'yi gösterirken bu kez fantastik beyanlar sıralamasına Sağlık Bakanı Recep Akdağdahil oluyor: "Tecavüze uğrayan doğursun gerekirse devlet bakar."

Kişisel fikrim, bu beyan ile Bakan Akdağ ipi göğüsleyebilir.

1 Haziran 2012'de ise bir haber kanalında kürtaj ile ilgili konuşan Melih Gökçek "ben de varım ben de!" diyor:  "Anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün, günahı ne? Anası ölsün öyleyse."

"Şunu herkes bilsin ki bu kardeşiniz, Recep Tayyip Erdoğan, fanidir. Her yaradılan gibi o da ölümlüdür."  Tarih 15 Temmuz 2012, Recep Tayyip Erdoğanbu beyanı ile Twitter'da izleyicilerini duygulandırıyor.

25 Temmuz 2012'de, Çamlıca'ya yapılması düşünülen devasa camiyle ilgili olarak "sultan" yakıştırmalarına karşı verdiği cevapla, Recep Tayyip Erdoğan bir efsaneye imza atıyor: "Biz fakir Tayyip Erdoğan'ız."

Ve aynı gün Recep Tayyip Erdoğan'dan bir efsane daha geliyor:  "Öğrenci oraya gelip de alkolü alıp kafayı mı bulacak yoksa ilmi alıp kendini mi bulacak?"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ 1 Ağustos 2012 sıcaklarında iç ferahlatan bir beyanla yarışa dahil oluyor: "Üniversitelerde cami fakültelerin bulunması kadar önemli."

13 Ağustos 2012'de ise bu kez Hüseyin Çelik kendini hatırlatıyor: "Birkaç Mehmet'i şehit ettiler diye gündem olmamalı."

24 Ağustos 2012'de AKP Muğla milletvekili Ali Boğa içsesiyle girdiği yetki tartışmasını kaybediyor: "Bütün okulları imam hatip yapma şansı yakaladık."

1 Eylül 2012 ve yine bir Recep Tayyip Erdoğan beyanı: "Bu 66 ay meselesinde gidip rapor alanları ben evlatlarına ihanetle vasıflandırıyorum. Niye? 'benim evladım geri zekalıdır' diyor."

Bülent Arınç, 18 Eylül 2012'de sitem ediyor: "BDP'lileri nasıl kadın sayıyorsunuz? Her biri polis iteliyor, tokat atıyor, her biri otobüs üzerine çıkıp acayip şeyler söylüyor."

"Şimdi ifade özgürlüğünün zirvede olduğu bir dönemden geçiyoruz."  Sözün sahibi Recep Tayyip Erdoğan, tarih 21 Eylül 2012.

"Yorumsuz" olarak memleket tarihine yazılıyor.

''Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı'nca deneme amacıyla ilk etapta 6 bin adet demir cop sipariş verildiği söylenmektedir. Bu coplar vatandaşlarımız üzerinde mi denenecektir?" sorusuna, İdris Naim Şahin “yeni coplar sokakta vatandaşa sunulan güvenlik hizmetini daha kaliteli hale getirecek” cevabını vererek alanında bir efsane oladuğunu bir kez daha kanıtlıyor. Tarih, 24 eylül 2012.

7 Ekim 2012'de Recep Tayyip Erdoğan kızıyor: "Doğum kontrolü diye diye soyumuzu kuruttular!"

2 Aralık 2012'de Bülent Arınç bir devlet sırrını açık ediyor: "Satanist olanlar, memleketi soyup soyanlar, yolsuzluk yapanlar imam hatiplerden yetişmedi."

17 Aralık 2012'de Recep Tayyip Erdoğan şikayet ediyor: "Kuvvetler ayrılığı önümüze engel oluyor." 

ve.. 27 Aralık 2012'de Recep Tayyip Erdoğan soruyor: "Bu okulda molotof nasıl atılır dersi mi veriliyor?"

Koskoca bir yılın ardından benim derleyebildiğim fantastik beyanlar bu kadar. Hepsinin ayrı ayrı değeri var, hepsi birbirinden iddialı. Hatırlayalım, kıymetlerini bilelim istedim.

İyi yıllar, iyilikler diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top