30 Aralık 2012 Pazar

0

I Wanna Be | Jane Birkin

Jane Birkin is an artist, director and singer. She was born in 1946. Birkin has really admirable life and it is really hard to mention about all in one post but let me summarize.
1946 yılında doğumlu oyuncu, yönetmen ve şarkıcı. Aslında Birkin'i tek bir başlık altında toplayabilmek çok zor. Sanırım yaptığı işleri tek tek sınıflandırmak hatta özel hayatı ve tarzı şeklinde yan başlıklar da açmak en uygun olanı ama kısaca anlatmayı deneyeceğim.




Her very first movie was Blow-up by Antonioni(1966) She was 20 then and had married with John Berry till 1968. Then she acted in Slogan and met Serge Gainsbourg. 
20 yaşında Antonioni'nin Blow-up(1966) filmiyle oyunculuğa adım atan güzel yıldız Slogan filminde fransızcasının kötü olmasına rağmen başrol oynadı.1968'e kadar John Berry ile evliydi. Daha sonra Slogan filminin diğer oyuncusu karizmasıyla insanın dilini damağını kurutan Serge Gainsbourg ile filmin şarkısında düet yaptılar ve ikili aşk yaşamaya başladı. 

She worked with lots of musicians like Franz Ferdinand, Goran Bregoviç, Beth Gibbons and acted in about 70 movies, directed 4 movies and she has about 20 albums. At the mean time she worked with lots of institutions for immigriant rights and AIDS. And she has 3 daughters. I guess she is such an example that life isn't too short! She still sings and she is still beautiful!
Franz Ferdinand,Goran Bregoviç Beth Gibbons gibi bir çok ünlü müzisyenle birlikte çalıştı. 70'e yakın filmde rol aldı. 4 film yönetti ve 20ye yakın albüm çıkarttı desem bu dolu dolu yaşamı özetleyebilirim belki de. Aynı zamanda göçmen hakları ve AIDS gibi bir çok konuda bir çok dernekle birlikte çalışıp yardım kampanyalarına destek verdi ve 2001'de İngiliz Kraliyet Nişanı aldı. Aynı zamanda 3 kızı olan sanatçı bir ömrün o kadar da kısa olmadığının canlı kanıtı gibi. Hala şarkı söylemeye devam eden Birkin güzelliğinden de bir şey kaybetmiyor.




When we look at her style, 'free' is the word to describe it. Mini dresses, jeans and tees, spirit of 70s, bangs and beautiful face.
Jane Birkin'in tarzından bahsedelim biraz da. Benim gibi hayran hayran bakanlardan olduğunuzu tahmin ediyorum ve hemen konuya giriyorum. 
Aslında özgür kelimesi tarzını tam anlamıyla anlatabilir Birkin'in. Mini elbiseler, jean pantolonlar t-shirtler ve transparan bluzler. 1970'lerin ruhunu yansıtacak bir çok parça, düz kahküllü saçlar ve güzel bir yüz:)

And there is Hermes Birkin bags! In 1981, Jean-Louis Dumas saw Jane Birkin with her straw bag and Birkin complained that she had never found the leather bag! And Birkin bag was born!
I finish with a duet of Jane Birkin and Serge Gainsbourg!
Enjoy!
Bir çok kadının rüyalarını süsleyen Hermes Birkin çantalar var bir de. 1981 yılında Jean-Louis Dumas Paris Londra uçağında Birkin'in hasır çantasına bakıp onu garip gözlerle süzmüş olacak ki güzel kızımız kendine uygun deri çanta bulamadığını söylemiş ve Hermes'in Birkin adını verdiği özel çantası ortaya çıkmış.
 Bu kadar konuşmuşken bir Jane Birkin&Serge Gainsbourg düetiyle veda edelim. 
Sevgiler


 Twitter ♥ Facebook  Pinterest 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top