26 Aralık 2012 Çarşamba

0

Strese karşı çikolata yerine meyve

Stresin önüne geçmek için yanlış alışkanlıkların değiştirilmesi gerektiği belirtilerek, çikolata yerine meyve tüketilmesi önerildi. 

Besleyici madde eksikliğinin ve çok miktarda kafeinle şekerin sinirleri iyice bozduğu ifade edilerek, bunun da vücudun savunma sistemini ve direncini zayıflattığı kaydedildi.

Uzmanlar “Doğru beslenme, stresli zamanların üstesinden gelmenin en güzel yoludur” diyerek şu açıklamada bulunuyor:

“Bunun için yanlış alışkanlıklardan vazgeçilmesi gerekmektedir. Sabahları vücudun enerji deposu yoktur. insanlar yataktan kalkınca biraz hassas, alıngan, sinirli ve dikkatsiz olurlar. Bu yüzden sabahları çok iyi kahvaltı yapılmalıdır.”

Yapılan açıklamada, fazla kahve tüketiminin, kalp çarpıntısına ve huzursuzluğa, daha sonraları da uykusuzluğa yol açtığına dikkat çekilerek, aşırı kahve tüketiminin hassas insanlarda korkuya ve endişeye neden olduğu, bunun için de günlük kahve tüketiminin azaltılması gerektiği vurgulandı.

Strese karşı bunları uygulayın

Strese karşı çikolata yerine meyve tüketilmesi önerilerek, şunlar kaydedildi:
“Çikolatanın aşırı alınması kan şekerini alt üst eder. Şeker miktarı önce artar, daha sonra hemen düşer. Sonuçta yorgunluk ve tatlılara karşı istek ortaya çıkar. Buna karşılık meyve daha yavaş enerjiye dönüşür ve kan şekerinin dengesi bozulmaz. Fazla miktardaki ve yağlı yiyeceklerden, uyku ilacı etkisi yaptığı ve bağışıklık sistemini zayıflattığı için uzak durulmalıdır. Fazla alkol, gün boyunca baş ağrısı yanında, dikkatsiz ve unutkanlık yapar.”

Stresten korunmak için anti-stres maddeler olan kalsiyumun yanı sıra kepek, çavdar, baklagiller ve ayçiçeği gibi magnezyum içeren yiyeceklere ağırlık verilmesi gerektiği vurgulanarak “Beynin kapasitesi için bol meyve ve sebze yenilmeli. Düzenli meyve ve sebze tüketimi, beyin kapasitesinin azalmasını önlemektedir” denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top