18 Eylül 2013 Çarşamba

0

bahçe sofrası

Yaz başında hava daha yeni yeni ısınırken güneşin tadını çıkarmak için bir kaç arkadaşımla bahçe keyfi yapmıştık. O güzel günden geriye kalan bir kaç fotoğraf hepsi bu :)
soslu kabak kızartması
hazırladıklarımdan biri de meyaneli kabak kızartma, meze olarak da ikram edebilirsiniz misafirlerim tarafından çok beğenilmişti. Bir de bu kabaklar geçen senenin bahçe kabaklarından daha o zaman yeni diktiğim için bahçede kabak yoktu. Nasıl mı sakladım kabakları? Uzunlamasına dilimledim aralarına yağlı kağıt koyarak üst üste dizdim o şekilde dondurdum belki peynirli rulo yaparım diye uzun dilimlemiştim. Kızartmaya karar kılınca üç parçaya böldüm ve kızarttım.

2 tane sakız kabak
2 tane yumurta
tuz, karabiber
bağlamak için un

Yumurtayı tuz ve karabiberle çırpın boza kıvamına gelene kadar un ekleyerek karıştırın. (kabakların buzu çözülmeden pişirdim) dilimlediğiniz kabakları sosa batırın. Zeytinyağında önlü arkalı kızartın.

yoğurtlu bakla salatası

Bu salata da yine benim bahçemin ürününden. El emeği göz nuru dedikleri bu olsa gerek. Bir kaç torbada temizleyip derin dondurucuya attım. Haşlayıp salata yada yemeğini yapmak için.

yarım kilo taze çıtır bakla :)
yarım kilo yoğurt
3 diş sarımsak
tuz, karabiber
dereotu

Baklanın kenarlarını temizleyin bütün olarak kaynar suda haşlayın. (benimkiler minik ve çok körpeydi)
Suyunu süzüp soğuk suda bekletin. Tekrar süzün. Yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi çırpın Baklaları ekleyerek karıştırın. Servis tabağına alarak kıyılmış dereotu serpin. Dereotları da tabi ki bahçeden :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top