28 Eylül 2013 Cumartesi

0

KABUKLARI İLE KÖZLENEREK YAPILAN KARNIYARIK


Malzemeler:
* 5-6 tane yıkanmış soyulmamış uzun patlıcan

İç Malzemeleri:
* 250 gr. yağsız dana kıyma
* 1tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 1 tane soyulmuş ve incecik doğranmış domates veya 1 yemek kaşığı domates salçası
* 7-8 dal kıyılmış maydanoz
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, baharat

Üzeri İçin:
* 2 tane iri doğranmış domates
* Patlıcan sayısı kadar ince biber
* Süslemek için nane yaprağı


Patlıcanlar için:
* Fırın , közmatik veya mangal ateşi
* Közlenen patlıcanlara sürmek için 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 su bardağı kadar sıcak su
* Tuz

Yapılışı: Uzun patlıcanları(kemer) çatalla birkaç yerinden delin, sıcak fırına veya başka şekilde közleyerek pişirin. Pişen patlıcanların içini açın, karnıyarık içini kavurun ve patlıcanların içine paylaştırın, yağlanmış fırın tepsisine dizin, üzerilerine fırça ile zeytinyağı sürün, domates ve biber koyun biraz tuz ekin 2 su bardağı su ilave edin. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Közlenmiş karnıyarık hem lezzetli,besleyici ve sağlıklı bir yemektir.
* Kızartma yapmadan karnıyarık tüketmenin yollarını bulmaya çalışıyorum.
* Patlıcanları kabukları ile közleyin.
* Közlemeden önce mutlaka patlıcanları bıçak veya çatalla delin.
* Karnıyarığın kıyması kavrularak yapılacak
* Kıyma harcını sıra ile kavurun.
* Tuz,baharat,yağ miktarları size kalmıştır.


ACI PATLICANI KIRAĞI ÇALMAZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top