30 Eylül 2013 Pazartesi

0

Kuşbaşılı Mantı




Bugün yıllar öncesinden çok yaptığım değişik ve güzel bir mantı tarifi vereceğim sevgili okuyucu
malzemelerimiz
hamur için
2 su bardağı un
1 adet yumurta
yeteri kadar tuz
aldığı kadar ılık su
iç harcı için
1 kase kıyma et
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber veya isot
sulu harcı için
200 gr kuşbaşı et
1çay bardağı ıslanmış nohut
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
yoğurtlu harcı için
1 kase yoğurta
4 diş sarımsak
üzeri için
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı nane
yapılışı
önce unumuzu yumurtayı ve tuzu 1 kabın içine koyup su alarak biraz sert 1 hamur yoğuralım kıyma harcımızı hazırlayıp bekletelim yağımızı etimizi tenceremize koyalım( ben düdüklü tencerede yapıyorum)etimizi kavuralım üzerine salçamızı koyup kavuralım  nohutumuzu ilave edelim5 su bardağı su koyalım et ve nohutlar yumuşayana kadar pişirelim hamurumuzu3 adet beze yapalım  oklava veya merdaneyle açalım istediğimiz şekilde keselim içlerine kıyma harcımızdan koyup kapatalım pişirdiğimiz etli harcımızın içine atalım mantılarımızı pişirelim servis tabağımıza alalım üzerine sarımsaklı yoğurtlu harcımızı dökelim 1 tavada nane ve yağımızı kızdırıp üzerine dökelim afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top