29 Eylül 2013 Pazar

0

Paris'te Alışveriş Part 6: Souvenir - Hediyelik/Hatıralık Eşya

Tipik bir seyahat delisi olarak her gittiğim yerden buzdolabı süsü/magnet almadan dönmem. O uçak kaçabilir, sorun değil, ama ben illaki son anda havaalanından da olsa magnetimi çantama atar, ohhhh huzura ererim. Şu anda hiç de küçümsenmeyecek bir koleksiyona sahibim. Aslında bu koleksiyon her gittiğim yeni ülkeden anlamsız, Çin malı, lokal özelliği olmayan bir sürü irili ufaklı şeyi valize tıkıştırarak dönmem, bir süre sonra onları evde koyacak yer bulamamamdan dolayı ürettiğim bir çözüm. Şimdi artık souvenir shoplarda “aman tanrım”lık bir şey görmüyorsam, sadece magnetimi alıp çıkıyorum. Hem minicik, hem ucuz, hem de o ülkeyi/şehri sembolize eden minik bir sanat eseri gibi duruyor gözümde. Buzdolabı yerine Ikea'dan aldığım çelik plakalar üzerine yapıştırınca rengarenk müthiş bir dünya tablosu çıktı ortaya...


Paris'te alışveriş
The World is mine isimli magnet tablom

Siz yine de, ben gelmişken Paris’ten bir kupa, bardak altlığı, anahtarlık, bir orta boy Eiffel kulesi, Paris yazan fular ve parizyen şapka almadan dönmem diyorsanız işte hem bol çeşitli hem de uygun fiyatlı olan souvenir shopların yerleri:

Montmartre - Sacre Coeur

Montmartre’a doğru, Paris’e şöyle bir tepeden bakayım diye yürümeye başladığınız yol üzerinde sağlı sollu onlarca souvenir shop var. Bu küçük dükkanlarda irili ufaklı abuk subuk ya da mantıklı pek çok şey bulmak mümkün.

Yukarıya çıktığınızda 35 defa filan izlediğim efsane Fransız filmi Amelie'nin kafesi olan Café des Deux Moulins'de bir kadeh şarap içebilirsiniz. Aslında bana sorarsanız filmdeki cafe olması dışında pek de bir özelliği yok.


Café des Deux Moulins

Montmartre ulaşım


Metro (hat 2) Durak adı: Anvers
Café des Deux Moulins adres: 15 Rue Lepic, 75018 Paris

Seine Nehri Kıyısı

Özellikle Notre-Dame Katedrali’ne sırtınızı döndüğünüzde nehrin sol tarafında peşpeşe souvenir shoplar görebilirsiniz. Ayrıca yine aynı bölgede Seine nehri boyunca ama bu defa tam nehrin kıyısında (Quai Montebello) poster ya da tablolar satan birkaç yaşlı amca tezgahına rastlayacaksınız. Burada hep yıllar yılı Fransız filmlerinde duyduğumuz, çok popüler ama bir o kadar da keyifli eski Parizyen şarkıların derlendiği CD’lerden satın alabilirsiniz. İnanılmaz bir ses kalitesine sahip olmasa da, son derece dinlenebilir, sizi eve döndüğünüzde Paris sokaklarında gezdirecek müzikler... Kesinlikle alınası.

Parisien Souvenirs

Ulaşım
RER (B, C) Durak adı: Saint Michel Notre-Dame

Bu iki lokasyon souvenir için ideal yerler. Ve böylelikle kankalara, aileye, ofistekilere sembolik ne alsam sorunsalının çözüleceği noktalar denilebilir.

Paris'te Alışveriş Part 1: Champs-Élysées yazısı için tıklayınız.
Paris'te Alışveriş Part 2: Lüks & Havalı yazısı için tıklayınız.
Paris'te Alışveriş Part 3: Tasarımcı Markaları yazısı için tıklayınız.
Paris'te Alışveriş Part 4: Büyük AVM Tipi Mekanlar yazısı için tıklayınız.
Paris'te Alışveriş Part 5: Outletler yazısı için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top