12 Ocak 2014 Pazar

0

Aklına "Bin Türlü Şey" Gelen Anneler

"Anne olunca anlarsın" tokadını elbet hepimiz en az bir defa yemişizdir (Tokat derken, tamamen mecazi, sözlü çarpış anlamında) "Neden üzerime geliyorsun?" "Anne olunca anlarsın, Çaat"... "Neden izin vermiyorsun?"  "Anne olunca anlarsın, Çaat"... Böyle uzar gider :))

Anne olunca anlarsın lafı, genelde annenin bir yere gitmene izin vermediği durumlarda ortaya çıkar. Neden izin vermediğini sorunca, başlar "Ben sana güveniyorum, çevreye güvenmiyorum." "Dünya çok kötü oldu, insanların başına bin türlü şeyler geliyor." denmeye. Haklılar... Maddi ve manevi binbir emekle büyüttüğün yavrunu sokağa, kötülüklere salmak, kolay olmasa gerek... Ama bir yerden başlamak lazım, kimi, neden koruyabiliriz ki? 

Oldu da annemiz izin verdi gece çıkmamıza... Elbet aklına "Bin Türlü Şey" gelecektir gece boyunca :) Felaket senaryoları yazılır, trafik kazaları, yangınlar, ambulanslar, polisler... Güzel anne, hem kendini hem de çocuğunu, aklına gelen bu bin türlü şey ile mutsuz eder durur...

Benim annem ise şu yaşıma kadar asla böyle bir insan olmadı. Babamla aldıkları ortak karar sonucunda beni özgür bıraktılar, nerede olduğumu her zaman bildiler ama akıllarına "bin türlü şey" getirmediler. Bu sayede çok keyifli geçti üniversite yıllarım, korkmadım ki sokaklarda başıma ne gelir diye... Gelirse de nasıl başa çıkacağımı öğrendim... Hayatı, insanları ve en önemlisi de kendimi tanıdım.

Güzel anneler, tabiki sizler benden daha iyi bilirsiniz ama çocuğunuza güvenin, hayatı ve kendini tanımasına müsade edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top