4 Ocak 2014 Cumartesi

0

ETLİ KURU KIRMIZI BİBER DOLMASI (ANTEP USULÜ)



Selamlar

Antepli değilim ama Antep mutfağını çok seviyorum.Kebapları ,dolma çeşitleri,baklavası, en son yaptığım
Etli nohutlu firik pilavı ve bilmediğim daha nice yemekleri.. ımmm nefis ..Bugün sizinle Antep usulü kuru dolma tarifi paylaşacağım.Aklımda dolma yapmak yokken aktara ıhlamur almayan  giden eşim elinde kuru kırmızı dolmalar ile geldi. :)
Çalışan bir anne olarak çok detaylı yemekler yapmayı hafta sonuna bırakıyorum. Bugünde o hafta sonlarından bir gün ...
Geçelim tarifimize

MALZEMELER
20-25 adet kırmızı kuru biber
250 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber ( acı seviyorsanız biraz daha fazla olabilir.)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı sumak
1 limon suyu (ekşi seviyorsanız)
2 su bardağı su
Yağ
Tuz

YAPILIŞI

Kuruluklar üzerine sıcak su koyularak 15 dakika bekletilir.Daha sonra süzülerek 3-4 su yıkanır.
Kuru soğan ve sarımsaklar soyulur ve doğranır.
Pirinç iyice yıkanır süzülür.Bir kapta kıyma,pirinç,soğan,sarımsak,salçalar,ve baharatlar iyice karıştırılır.Dolmalar yarıdan biraz fazla olacak şekilde doldurulup tencereye dizilir.Dolmaların üzerini porselen bir tabağı ters çevirerek kapatın.Tencerenin kenarından 2 su bardağı su ilave edip ocağa konur.Kaynayınca ocağın altı kısılır.Kısık ateşte 45-50 dakika pişirilir.Üzerine 1 limonun suyu gezdirilir.5 dakika daha pişirilir.Sıcak olarak servis yapılır.

AFİYET OLSUN.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top