12 Ocak 2014 Pazar

0

Evde Çikolata Yapımı

 "Evde çikolata, şokella, sarelle yapımı" ne kadar çok çeşitli ismi var, ama istenilen görüntü ve tat hemen hemen aynıdır. Ben çocukken annem hep yapardı. Ne zaman yapmaya başlasam o kokusu beni çocukluğuma götürür. Annem yaparken bir an önce yapsa da yesek diye başında beklerdik. Öyle kaşık kaşık yememize de izin vermezdi. Ekmeklere sürerdi ki hem karnımız doysun hemde çabuk bitmesin diye düşünürdü. Şimdi bende kızımın ekmeğine sürüyorum, ve eline kaşık verip dişlerinin çürük olduğunu hatırlatıp ona göre yemesini istiyorum.
Malzemeler:
1 paket trans yağ içermeyen margarin
1 su bardağı süt
15 kaşık şeker
10 kaşık un
5 kaşık kakao
1 paket vanilin

Yapışı: Margarini eritin, içine sütü ve şekeri ekleyip şeker eriyene kadar iyice çırpın. Kakao ve vanilyayı da ekledikten sonra unu da topaklanmasın diye yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Homojen bir karışım olunca yemeğe de hazır hale geliyor.

Yaklaşık yarım kilo kadar bir çikolata elde etmiş oluyorsunuz. Çok fazla koyu kıvamlı değil ekmeğe rahatça sürebiliyorsunuz. İçine isterseniz bir paket bitter yada sütlü çikolatalardan ekleyebilirsiniz. Hatta fındık fıstık Allah ne verdiyse damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Ben yeteri kadar kalorili olduğunu düşündüğüm için içine ekleme yapmadım. =)) Bu kadar bana fazla gelir derseniz yarım ölçü kullanarakta yapabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top