5 Ocak 2014 Pazar

0

FIRINDA KIYMALI BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR



MALZEMELER

1 orta boy karnabahar
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Tuz

Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tepeleme un
3 su bardağı süt
1 çimdik tuz

1 su bardağı kaşar rendesi

YAPILIŞI
Öncelikle karnabaharı çiçeklerine ayırıp biraz diri kalacak şekilde haşlayın.(Ben haşlarken haşlamaya suyuna karnabaharın beyaz kalması için biraz süt ilave ediyorum)
Haşlandıktan sonra süzüp iri iri doğrayın.
Soğanı yemeklik doğrayın .Yağda pembeleştirin.Havucu ince ince yuvarlak yuvarlak doğrayın.soteleyin.Kıymayı ilave edip rengi dönene kadar kavurun.Salçayı ekleyip karıştırın.
Tuzunu da ilave edip biraz pişirin.
Doğradığınız karnabaharla kıymalı harcı harmanlayıp fırın kabınıza yayın.
Sos tencerenizde tereyağı eritin.Unu kokusu gidene kadar kavurun.Azar azar sütü ilave edin.Bir çimdikde tuz atın.Karıştırarak koyu kıvama gelene dek pişiriyoruz.
Beşamel sosunu fırın kabındaki kıymalı karnabaharın üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin.Fırından almaya yakın üzerine kaşar rendesi serpin.Kaşarlar eridiğinde fırından alıp sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top