9 Ocak 2014 Perşembe
0
BU İRMİK HELVASINI SEVGİLİ NURSEVİN ARKADAŞIMIN BLOĞUNDAN ALMIŞTIM. 1-2-3-4 İRMİK HELVASI NEDENMİ
MALZEMELER
1 ÖLÇÜ TEREYAĞ
2 ÖLÇÜ İRMİK
3 ÖLÇÜ TOZ ŞEKER
4 ÖLÇÜ SU YADA SÜT
YAPILIŞI
BEN ÖLÇÜ OLARAK SU BARDAĞI KULLANDIM. TEREYAĞINI ERİTİP 1 SU BARDAĞI OLACAK ŞEKİLDE OLSUN YAĞIMIZIN ÜSTÜNE DOLMALIK FISTIKLARIMIZI VE İRMİĞİ EKLİYORUZ FISTIKLAR KIZARMAYA BAŞLAYINCAYA KADAR KAVURALIM. DİĞER TARAFTA 4 SU BARDAĞI SU VEYA SÜTÜ 3 SU BARDAĞI ŞEKERİ ERİYİNCEYE KADAR ISITALIM. KAVRULAN İRMİĞİMİZİN ÜZERİNE ŞEKERLİ SIVI KARIŞIMIN YARISINI EKLEYİP KAPAĞINI KAPATIYORUZ. BİR KAÇ SANİYE SONRA KALANINIDA EKLEYİP KAPAĞINI KAPATIYORUZ . ÇOK SULU OLACAKTIR KORKMAYIN 1-2 DK BEKLEYİP OCAĞIN ALTINI KAPATIN HELVAYI ÜZERİNİ ÖRETERK DİNLENMEYE BIRAKIN ÇOK SOĞUMADAN SERVİS YAPIN
AFİYET OLSUN
İRMİK HELVASI
BU İRMİK HELVASINI SEVGİLİ NURSEVİN ARKADAŞIMIN BLOĞUNDAN ALMIŞTIM. 1-2-3-4 İRMİK HELVASI NEDENMİ
MALZEMELER
1 ÖLÇÜ TEREYAĞ
2 ÖLÇÜ İRMİK
3 ÖLÇÜ TOZ ŞEKER
4 ÖLÇÜ SU YADA SÜT
YAPILIŞI
BEN ÖLÇÜ OLARAK SU BARDAĞI KULLANDIM. TEREYAĞINI ERİTİP 1 SU BARDAĞI OLACAK ŞEKİLDE OLSUN YAĞIMIZIN ÜSTÜNE DOLMALIK FISTIKLARIMIZI VE İRMİĞİ EKLİYORUZ FISTIKLAR KIZARMAYA BAŞLAYINCAYA KADAR KAVURALIM. DİĞER TARAFTA 4 SU BARDAĞI SU VEYA SÜTÜ 3 SU BARDAĞI ŞEKERİ ERİYİNCEYE KADAR ISITALIM. KAVRULAN İRMİĞİMİZİN ÜZERİNE ŞEKERLİ SIVI KARIŞIMIN YARISINI EKLEYİP KAPAĞINI KAPATIYORUZ. BİR KAÇ SANİYE SONRA KALANINIDA EKLEYİP KAPAĞINI KAPATIYORUZ . ÇOK SULU OLACAKTIR KORKMAYIN 1-2 DK BEKLEYİP OCAĞIN ALTINI KAPATIN HELVAYI ÜZERİNİ ÖRETERK DİNLENMEYE BIRAKIN ÇOK SOĞUMADAN SERVİS YAPIN
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder