* 2 su bardağı akşamdan ıslanmış iyi cins kuru fasulye
* 1 büyük baş ince ince doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* Bir büyük kase yapılmış köfte
* 1-2 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımı
* 1 adet iri dilimlenmiş yeşil biber
* 1 adet iri dilimlenmiş kırmızı biber
* 1 adet ince kıyılmış domates
* Tuz
* Baharat çeşitleri
* Sıcak su
Yapılışı: Büyükçe bir tencerede yağı, soğanı ve köfteleri kavurun bütün malzemeyi koyun, biraz sinince üstünü örtecek kadar sıcak su koyun, pişmesini sağlayın ve altını kapatın.Sıcak sıcak pilav, turşu ve acı biberle servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Kuru fasulye iyi olursa yemeğinizde o kadar başarı ve lezzetli olur.
* Ben kuru fasulyeyi akşamdan ıslatıyorum, ertesi gün haşlamadan yemek yapıyorum.
* İsteyen çok az gaz suyu çıkması için haşlayabilirsiniz.
* Baharat, yağ , et, köfte miktarları size kalmıştır.
* İçine domates ve biber katmıyabilirsiniz.
* Yemek piştikten sonra fırında 10 dakika daha pişirebilirsiniz.
* Yemeğiniz fırında daha lezzetli olur.
* İsterseniz güveçte yapabilirsiniz.
* Kuru fasulye çok lezzetli bir bakliyattır.
AKILLIYI GERİ ATMA, AHMAĞI KILAVUZ YAPMA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder