19 Ocak 2014 Pazar

0

Kütük Pasta



Yılbaşında bu Kütük Pastayı denedim. Herkesin kendine göre rulo pasta tarifi vardır. Bu tarif annemin tarifi. Ben klasik fırın tepsileriyle yaptım. ölçüler tam geldi. Bence sizde bu pastayı çay davetlerinize  yada doğumgünü partilerinize yapabilirsiniz.


Malzemeler

5 yumurta
8 y k toz şeker
1 pk kabartma tozu
8 kaşık un

içine sürülen muhallebisi  için
Yarım kilo süt
3 y k toz şeker
1 paket vanlya
3 y k prinç unu
2 y k kakao
Bir avuç kadar damla çikolata

Üst kaplaması için
1 pk kakaolu krem şanti
1 bardak süt


Yapılışı
yumurta ve toz şeker mikserle çırpılacak. üzerine un ve kabartma tozuda eklenip bütün malzemeler çırpılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyulur ve çırpılan karışım tepsiye yayılır. 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Kek fırından çıktıktan sonra 1-2 dk beklenip bir yağlı kağıt üzerine koyulup kek 2 yağlı kağıdın arasında kalacak şekilde rulo sarılır. soğumaya bırakılır.

Diğer tarafta bir tencereye süt, şeker, vanilya, prinç unu ve kakao konulup çırpma teliyle pütürsüz hale gelinceye kadar çırpılır. Tencere ocağa koyulup sürekli karıştırarak pişirilir koyulaşmaya başlayınca damla çikolatalar ilave edilir. Tamamen koyulaşınca ocak kapatılır arada bir karıştırılarak ılınmaya bırakılır.

krem şantide sütle çırpılıp biraz dinlenmesi için buzdolabına konulur.

Rulo yaptığımız pandispanya açılır. Üzerine  pişirdiğimiz muhallebi sürülür. tekrar rulo sarılır. Kenarları 1 er cm kadar kesilir düzgün olması için . Rulonun bir kenarından  3 parmak kadar kısmı kesilip rulo pastanın  bir kenarına doğru oturtulur. Pastamızın her tarafına hazırladığımız krem şantiyi sürüyoruz. Sonra çatalla agaç kabuğu gibi görünmesi için çizikler atıyoruz. Ağacın damarlarını benim gibi damla çikolatalarla yada beyaz krem şantiyle yapabilirsiniz.

afiyet olsun yaparsanız fikirleriniz bekliyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top