2 Ocak 2014 Perşembe

0

PİYANO KEK



2014 'dün ikinci gününden sizlere kocaman selamlar...
Yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlarım.Bu yıl her şey dilediğiniz gibi olsun...

Misafirlerim için hazırladığım ismi de tadı kadar güzel bir kek olan ki ,kekten çok ötesi diyebileceğim  Piyano Kek'le karşınızdayım.He zaman ıslak kek tarzı kekler favorim olmuştur.Piyano kekte işte öyle bir kek veya pasta :)
Çay saatlerinize renk katacak bir lezzet.. Deneyin derim .

Siz de benim gibi ıslak,soslu kek tariflerini seviyorsanız diğer tariflerime de göz atın.

Islak kek
Ağlayan pasta
Böğürtlen soslu kek
Lokum kek
Browni
Çikolata soslu çaylı kek



MALZEMELER
2 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un

1 su bardağı süt (Fırından çıkınca üzerine dökmek için)

Kreması için:
1,5 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı un
3 su bardağı süt
1 paket krema (200 ml)

Üzeri için :
Kakao

YAPILIŞI
Yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın.Sütü,sıvı yağı ve kakaoyu da ilave edip çırpmaya devam edin.Daha sonra unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip çok kısa çırpın.
Yağlanmış dikdörtgen borcam kalıbı yağlayıp kekinizi borcama yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.Fırından çıkar çıkmaz üzerine 1 su bardağı soğuk sütü dökün.
Kekiniz pişerken kremanızı hazırlayın.Krema hariç malzemeleri bir tencereye alıp karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Kremanızın piştiğinde ılımaya bırakın.Ilıdığında 1 paket kremayı içine ekleyip mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın.
Hazırladığınız kremayı kekin üzerine yayın.Üzerine çay süzgeci yardımıyla kakao eleyin.
Buzdolabında 2 saat bekletin.

AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top