9 Ocak 2014 Perşembe

0

SÜTLÜ, GALETA UNLU MİLFÖY BÖREĞİ


Malzemeler:
* 10-15 tane milföy hamuru
* 1 kase galeta unu
* 1 kase soğuk süt


 İç Malzemesi:
* İstediğiniz bir iç malzemesi
* Patates,ıspanak,kıyma,peynir,pırasa gibi içler.


Yapılışı: Dolaptan çıkan milföy hamurları yumuşayınca oklava ile biraz açın üzerine fırça ile süt sürün içine istediğiniz içi koyun istediğiniz şekli vererek kapatın önce süte sonra galeta ununa batırın tepsiye dizin 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızara kadar pişirin. Ilıyınca servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Milföy hamurunun yumuşamasını bekleyin.
* Hamuru oklava ile fazla inceltmeden açın.
* Ben patatesli kıymalı yaptım.
* Çok lezzetli bir börek



* İsteyen çeşitli şekillerde yapabilir.
* Ben bohça şeklinde yaptım


* İçine sütü fırça ile sürün.
* Sütü çok fazla sürmeyin.
* Dışını bolca süte batırın.
* Isıtılmış fırında pişirin.


* Biraz ılıyınca servis yapın.
* Hamuru çok yumuşatmadan açın.



AÇA ARPA EKMEĞİ ETTEN LEZZETLİ GELİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top