17 Ocak 2014 Cuma

0

TAM BUĞDAY UNUNDAN SANDVİÇ EKMEĞİ



BİLDİĞİNİZ GİBİ UZUN ZAMANDIR EKMEĞİMİ KENDİM YAPIYORUM. DEĞİŞİK ŞEKİLLER DENİYORUM. BU SANDVİÇ EKMEĞİNİDE NURSEVİN ARKADAŞIMIN BLOĞUNDA  GÖRÜNCE  DENEMEK İSTEDİM. EKMEĞİ DAHA ÖNCE BEYAZ UNDAN İÇİNE RUŞEYM KATARAK YAPIYORDUM. GEÇEN GÜN MARKETTE 5 KG PAKETLERDE TAM BUĞDAY UNUNU GÖRÜNCE HEMEN ALDIM. GENELLİKLE MARKETLERDE 1 KG UNLAR VAR. ONLAR BANA AZ GELİYOR ÇÜNKÜ BEN YAPINCA 2-3 GÜNLÜK YAPIYORUM EKMEĞİ. BU EKMEKLERİDE TAM BUĞDAY UNUNDAN YAPTIM. BEN KENDİ TARİFİMLE YAPTIM FAKAT SANDVİÇ EKMEĞİ OLACAĞI İÇİN BİRAZ SÜT BİRAZDA SIVI YAĞ EKLEDİM. BENCE SİZDE ÇOCUKLARINIZA EVİNİZDE SANDVİÇ EKMEKLERİNİZİ YAPABİLİRSİNİZ.

 AYNI GÜN YERSENİZ TAZE TAZE YUMUŞACIK OLURLAR ERTESİ GÜNE KALIRSA BEN MİKRODALGA FIRINDA ISITIYORUM GENE TAZECİK VE SICACIK OLUYORLAR.
GELELİM TARİFE

MALZEMELER
2 KUPA ILIK SU
1 ÇAY BARDAĞI KADAR SÜT
1/2 ÇAYBAĞI SIVI YAĞ
1 PK İNSTANT MAYA
TUZ
1 TATLI KAŞIĞI TEPELEME TOZ ŞEKER
ALABİLDİĞİ KADAR TAM BUĞDAY UNU

BU MALZEMELERLE YUMUŞAK BİR HAMUR YOĞURUYORUZ. YALNIZ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BU UN ÇOK ÇABUK SERTLEŞİYOR UNUNU AZAR AZAR EKLEYİN SERT BİR HAMUR ELDE EDERSENİZ ILIK SUYLA KIVAMINI YUMŞALTIN.

RESİMDEKİ ŞEKİL VERİP ÜZERLERİNE BIÇAKLA BİRER ÇİZİK ATIN. 180 -200 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

NOT :BEN EKMEKLERİMİ PİŞİRİRKEN KURU OLMASINLAR DİYE ISIYA DAYANIKLI BİR KASEYE SU DOLDURUP FIRININ TABANINA KOYUYORUM. SU BUHARI EKMEKLERİN KURUMASINI ENGELLİYOR

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top