7 Ocak 2014 Salı

0

TATAR MANTISI VEYA ERİŞTESİ (TÜM ANADOLU)


Malzemeler:
* 1 büyük kase üçgen kesilmiş erişte
* Haşlamak için Bol su
* Büyük bir tencere
* Tuz

Üzeri İçin:
* Bolca yağda kavrulmuş kıyma
* 1 kase sarımsaklı yoğurt
* 1 yemek kaşığı pul biberli kızdırılmış tereyağ

Yapılışı: Üçgen erişteleri bol su içinde yumuşayana kadar haşlayın.Hamurları kepçe ile alarak servis yapacağınız tabağa koyun üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün yoğurdun üzerine kıymayı ve kızgın tereyağını dökerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..



NOT:
* Anadolunun her yöresinde yapılan Tatar mantısı veya erişte mantı adıyla yapılan bir yemektir.
* Erişteler ince üçgen şekilde kesilir ve kurutulur.
* Genellikle erişte kesilirken yapılan eriştedir.
* Anadolunun çok yaptığı bir yemektir.
* Hazır yemek olarak mutfaklarda bulunur.
* İsteyen üzerine tereyağ dökmeden yiyebilir.

* Erişteye göre biraz daha ince açılarak kesilir.
* Erişte bez torbalarda saklanmalıdır.
* Çok lezzetli ve besleyici bir yemektir.

ZENGİNLİK MERDİVENLERİ YARDIMSIZ ÇIKMAKTIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top