12 Mart 2012 Pazartesi
0
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
Çilek sosu için:
250 gr çilek
1 çay bardağı toz şeker
YAPILIŞI
Vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Kıvamına geldiğinde ocaktan alıp vanilyayı katıp 5 dakika kadar mikserle çırpın.
Muhallebiyi cuplara paylaştırın .
Çilekleri yıkayıp süzün.Yarım toz bardağı şekerle birlikte rondodan geçirin.Muhallebinin üzerilerine paylaştırın.
Üzerini dilerseniz hindistan cevizi ve antep fıstığı tozu ile süsleyin.
Buzdolabında 4-5 saat bekletin.
AFİYET OLSUN.
ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
Çilek sosu için:
250 gr çilek
1 çay bardağı toz şeker
YAPILIŞI
Vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Kıvamına geldiğinde ocaktan alıp vanilyayı katıp 5 dakika kadar mikserle çırpın.
Muhallebiyi cuplara paylaştırın .
Çilekleri yıkayıp süzün.Yarım toz bardağı şekerle birlikte rondodan geçirin.Muhallebinin üzerilerine paylaştırın.
Üzerini dilerseniz hindistan cevizi ve antep fıstığı tozu ile süsleyin.
Buzdolabında 4-5 saat bekletin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder