5 Ocak 2011 Çarşamba

0

Ispanaklı Poğaça



Ispanaklı kek ve pasta yapmıştım ama poğaçasını hiç denememiştim.
Lezzet kitabında görünce deneyerek merakımı gidermeye çalıştım. Bir fırın tepsisi yapınca geride kalan hamur ve iç malzemeyi karıştırarak bütün olarak deneyeyim dedim. Hamurun rengi kitapta gösterilen fotoğraftaki poğaçalar gibi yeşil olmadı ama tad bakımından güzel oldu. Hamura karıştırarak yaptığım yuvarlak poğaçalar ise diğerine göre daha yumuşak olmuş ve ıspanak lezzetini daha çok bırakmış.

Gerekli Malzemeler:
125 gr tereyağ (ben margarin kullandım)
2 yumurta (Birisinin sarısı üzerine ayrılacak)
4.5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı ıspanak suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 pk kabartma tozu
Tuz

İç malzemesi:
Yarım kg ıspanak
250 gr lor peyniri
Tuz

Üzeri için: 1 yumurtanın sarısı, çörekotu ve susam

Yapılışına gelince zaten bu bölümü herkes bilir bütün malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Üzerini nemli bir bezle kaparak 15dk dinlendirdikten sonra şekillendiriyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.

Yanına da çayı demledik mi poğaçaları ılık ılık yemeğe başlıyoruz :))

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top