24 Şubat 2011 Perşembe

0

beef stroganoff ve dört peynirli makarna sosu

Adı çok afilli ama yapımı bir o kadar basit, davet sofralarına da gönül rahatlığıyla çıkarılabileceğiniz  bir ana yemek. Patates püresi ile servis yaptım arzu edilirse patates kızartması yada başka bir garnitür kullanılabilir.

malzemeler
500 gr biftek
1 adet kuru soğan
200 gr mantar
200 ml krema
1 ym kaşığı un
3 ym kaşığı zeytinyağ
2 çay bardağı su
karabiber
tuz

hazırlanışı
Biftekleri uzun şeritler halinde ince doğrayın. Derin bir tavaya zeytinyağını alıp ısıtın etleri ilave edin pişirin. Soğanın kabuklarını soydukdan sonra ince yemeklik doğayın ete ilave edin soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Mantarları dilimleyip unla beraber ete ilave edin bir iki dakika çevirin suyu, kremayı, karabiberi ve tuzu ilave edin orta ateşte suyunu biraz çekene kadar pişirin.

patates püresi
600 gr patates
1 ym kaşığı tereyağ
1 çay bardağı süt
tuz

Patateslerin kabuklarını soyun yıkadıktan sonra bol suda haşlayın. Suyunu süzdükten sonra daha sıcakken patatesleri ezin içine tereyağ, süt ve tuzu ekleyerek ocağın üstünde karıştırarak sütünü çektirin.

Servis tabağına alarak üzerine beef stroganoffları koyarak servis yapın.

Dört peynirli kremalı spagetti
İtalyanların tipik bir yemeği olan dört peynirli sos, makarna sosu yada pizza olarak çok yaygın kullanılıyor. Pizzaya da çok yakışan bu dört peyniri, Türkiye'nin nefis peynirleriylede uygulayabilirsiniz.

malzemeler
100 gr emmentaler peyniri
100 gr gouda peyniri
150 gr gorgonzola peyniri (küflü)
100 gr permasan peyniri
(yada eski kaşar, çerkez, dil, taze kaşar vs)
1 ym kaşığı tereyağ
1 ym kaşığı zeytinyağ
1 ym kaşığı un
2 diş sarımsak
200 ml krema
1 su bardağı süt
değirmen karabiber
tuz
1 pk spagetti (500gr)


hazırlanışı
Spagettileri bol suda içine tuz, zeytinyağ damlatarak haşlayın. Spagettiler haşlanırken sosunu hazırlayın. Bunun için, tereyağ ve zeytinyağında unu kavurun ezilmiş sarımsağı ekleyin karıştırın. Kremayı sütü ekleyin kaynadığında içine ezdiğiniz paynirleri ekleyin bir tek permasanı rendeleyin sert olduğu için kremanın içinde erimesi zor olur. Karabiberi ve tuzu ayarlayıp süzdüğünüz makarnaların üzerine döküp karıştırın. sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top