18 Haziran 2011 Cumartesi

0

düriye ablamın muhteşem kahvaltısı

Yine yeniden çok süslü, çok seçenekli muhteşem bir kahvaltıyla aranızdayım.. Aslında kendi hazırladığım sofralarımdan birini yayınlamak istesemde arkadaşlarımın sofralarını da aksatmak istemiyorum sonra şikayetler geliyor.. Resimleri çekiyorsun çekiyorsun ama yayınlamıyorsun diye.. Bu sefer hepsini şaşırttım ve peşpeşe yayınladım:) bir sofra kaldı sadece onuda aksilik olmazsa hafta başlangıcında yayınlarım sahibine duyurulur:)
rulo patates salatası sofraya çok yakışan, sunumuyla tadıyla nefis bir salata

malzemeler
3 tane haşlanmış  büyük boy patates
1 tane haşlanmış havuç
3 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
3 ym kaşığı mısır
1 tane haşlanmış yumurta
3-4 tane kornişon turşu
1 tutam maydonoz
1 ym kaşığı zeytinyağ
yarım limon suyu
pulbiber
karabiber
tuz

hazırlanışı

Kabukları soyulmuş patatesi rendeleyin içine zeytinyağ, karabiber, limon suyu ve tuz koyup karıştırın. Strecin üzerine patates hamurunu yayın.
İç harcı için yumurtayı, havucu, kornişonu küçük doğrayın z.yağ, limon suyu, pulbiber, karabiber tuzla tatlandırın patatesin uç kısmına boydan boya yayın. strecle beraber patatesi rulo yapın. buzdolabında bu şekilde biraz dinlendirin.
Servis zamanı tabağa alıp üzerine ince kıydığınız maydonoz serpin
bol domates soslu biber kızartması
peynir topları

malzemeler
1 kase rendelenmiş beyz peynir
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 tane çok ince kıyılmış taze soğan
1 diş ezilmiş sarımsak
bir kaç dal maydonoz ve taze nane ince kıyılmış
toz kırmızıbiber

hazırlanışı
Tüm malzemeyi karıştırın. Fındık büyklüğünde koparıp yuvarlayın
susam
hindistanceviz
çekilmiş fındık
ayrı ayrı hazırladığınız topları bulayın.

sunumu çok şık bu haşlanmış yumurtalar sofralarınıza ilham verebilir belki:)
bir süs bir püs:) kalıplarla kesilmiş peynirler
salatalık ve kiraz domates ikramı
kendi yaptığı incir reçeli
(tarifini almamışım ağustos 15den sonra yazacağım)


bol domatesli tam kıvamlı zeytinyağlı fasulye:)
nişasta havucu
Samsun'a özel bir yemek, kendi yaptıkları ev nişastasından yapılan akıtma..

malzemeler
Bir avuç dolusu nişasta ve üzerini kaplayacak kadar su
(nişastayı karıştırın hemen eriyormuş)
3 tane yumurta
1 su bardağı süt
tuz

Tüm malzemeyi karıştırın. (sıvı oluyormuş) Tavaya biraz sıvıyağ koyun 4 kepçe havuçtan koyun kısık ateşte pişirin. (kabardığı yerden baloncukları delin, açılan yerlere akıtmayı yayın, püf noktası buymuş) önlü arkalı kızartın.


ev yapımı nişasta


Vee muhteşem bir börek, yufka ve milföyden yapılan yemeye doyulmayan bir börek tarifi buradan bakabilirsiniz benim tarifim peynirliydi Düriye Abla kıymalı pırasalı içten hazırlamıştı.. Mutlaka yapılması denenmesi gereken lezzetlerden.
(not:
kendi yaptığım böreğin resmini eski makinemle çektiğim için kaldırdım tarifini buraya ekliyorum)

malzemeler

tepsinin altını ve üstünü kaplayacak kadar milföy
2 adet yufka
200 gr beyaz sert peynir
bir tutam maydonoz
1/2 su bardağı zeytinyağ
3 yumurta
1,5 su bardağı soda

hazırlanışı
(kalıp olarak bu ölçülere borcamın dikdörtgen tepsisi ideal oluyor)

Tepsinin tabanına milföyü yayın her yerini çatalla delin. Üzerine bir yufkayı bölerek eşit şekilde yerleştirin. Peyniri ezin, ince kıydığınız maydonozla karıştırın yufkaların üzerine serpin. Peynirlerin üzerine ikinci yufkayı bölerek yerleştirin. En üste ikinci milföyü yerleştirin. Böreği dilimlere ayırın. Soda, sıvıyağ ve yumurtaları çırpın. Böreğin üzerine dökün 200C fırında pişirin. Ve nefis böreğinizi sıcak sıcak servis yapın.

Nefis kurabiyeler sunumu da öyle güzeldiki baştan çıkaran görünümler.. Maalesef bu harika kurabiyeleri iyi resimleyemediğimi düşünüyorum çok şıktılar, galiba karelere yansıtamadım bu güzelliği...

malzemeler
250 gr yumuşak margarin
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 su bardağı nişasta
1 pk kabartma tozu

hazırlanışı
Tüm malzemeleri birbirine karıştırın güzelce yoğurun. Kulak memesi kıvamında hamur hazırlayın. Hamuru merdaneyle 1cm kalınlığında açın kalıplarla kesin yağlı kağıdın üzerine dizin 15-20 dk 200C fırında pişirin.
250 gr kadar bitter çikolatayı benmari şeklinde eritin kurabiyeleri yarı beline kadar çikolataya batırın sonra fındık tozu yadaantep fıstığına bulayın.


bisküvili irmik tatlısı
yaz günleri için ideal hem fazla vakit almıyor, hem pratik, hem de hafif...
bisküvili irmik tatlısı

malzemeler
5 su bardağı süt
12 ym kaşığı şeker
10 ym kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 pk kakaolu bisküvi
hindistan cevizi

ayrıca
250 gr böğürtlen
1 çay bardağı şeker
2 ym kaşığı hindistan cevizi kalıbın altına ve üstüne
hepsini beraber pişirin sos hazırlayın.

Şekeri, irmiği, sütü, tereyağı tencereye alın karıştırın orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Hazırlayacağınız kaba ilk önce hindistan cevizi serpin 1 sıra biküvi dizin krema yayın tekrar bisküvi dizin 4 sıra bu işlemi uygulayın. Hazırladığınız sosu kremanın üzerine dökün hindistan cevizi serpin. Buzdolabında dinlendirip soğuk olarak servis yapın.


Sevgili Düriye Abla'ya buradan tekrar çok teşekkür ediyorum.
Böylesine hoş bir sofrayla bizi evinde ağırladığı için güzel ev sahipliği için...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top