19 Haziran 2011 Pazar

0

falafel

falafel
İçine katılan baharatlar ve nohutun lezzeti birleşince bu nefis köfteler ortaya çıkıyor. Lübnan mutfağının önemli yemeklerinden biri olan falafel burada da yapılan etkinliklerde en çok tüketilen yemeklerden biridir. Kendi ülkesinde nasıl yenir bilemiycem ama burada her yemek de olduğu gibi illaki sosla yenir.
nohut köftesi/falafel
İsterseniz yeşilliklerle beraber pita ekmeklerinin içinde de servis yapabilirsiniz. İster sandaviç olarak ister tabakda servis yapabilirsiniz nasıl tercih ederseniz.. 
Ben sos olarak süzme yoğurdu tercih ettim.(quark) Süzme yoğurt, sarımsak, köri(mutlaka kullanın yoğurda çok yakışıyor) bir kaç dal dereotu, zeytinyağ, tuz ve toz kırmızı biberden hazırladım..

malzemeler
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı nohutun haşlama suyundan
1 büyük kuru soğan
1 yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz kişniş varsa bir tutam taze kişniş
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çimdik tarçın
1 tatlı kaşığı pulbiber
bir tutam ince kıyım maydonoz
kıvamı bağlamak için un yaklaşık 3 ym kaşığı kadar aldı..

hazırlanışı
Tüm malzemeyi rondoya alın ve çalıştırın öğütünce karıştırma kabına alın biraz yoğurun fındıktan biraz büyük yuvarlayıp yağda kızartın istediğiniz garnitür ve sosla servis yapın.
nohut köftesi
İçine aldığı un miktarını bence robotunuz belirliyor öğütmesine bağlı çok ince çekerse un miktarını arttırabilirsiniz sonuçta ele yapışmadan yuvarlanması lazım. Eğer kalın kıyıyorsa un miktarı çok bile gelebilir..
Birde orjinal yapımında  nohutlar haşlanmadan sadece ıslanarak yapılıyormuş sanırım. Ben bu yöntemi tercih etmedim çiğ kokmaması için..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top