16 Haziran 2011 Perşembe

0

melisa'nın 2. yaş günü




küçük bebeğimin mayısın 24ü doğum günüydü yol yorgunluğundan dolayı o gün  birşey yapmadık ve hafta sonuna bıraktık, aile içi küçük minicik bir partiyle kutladık..







kızıma sade ama bir okadar da zarif pasta yaptım.. birde pratik:)


tatildeyiz ya ondan:) pratik pratik tarifler:)





malzemeler


1 paket hazır sade pandispanya


1 paket pasta kreması


250 gr çilek


yan kaplaması için çikolata kırıntıları


üzerine çikolatadan harfler





Gerisi malum:) pandispanya sütle ıslatılır, tarifine göre hazırlanan krema ara kata yayılır üzerine doğranmış çilek yerleştirilir kalan kremayla kaplanır ve süslenir:)







patatesli çiğ köfte


tek kelimeyle "harikaa"





malzemeler


2,5 su bardağı ince bulgur


4 büyük haşlanmış patates


1 demet ince kıyım maydonoz


1 demet ince kıyım taze soğan


2 ym kaşığı acı biber salçası


1 su bardağı zeytinyağ


kimyon


pulbiber (salçanın acılığına göre ayarlanır)


tuz (salçanın tuzuna göre ayarlanır)


karabiber





hazırlanışı


Bulguru 2 su bardağı sıcak suyla ıslatın suyu çeksin ve kabarsın. Haşlanmış patatesleri ezin. Salçayı, yağı, baharatları ve patatesi bulgura ekleyip özleşene kadar yoğurun. İnce kıyım yaşilliğide ekleyip karıştırın çiğ köfte gibi sıkarak şekil verin yada benim gibi yuvarlayın, kıvırcıkla servis yapın.







hemen yan komşumun (ahhh Türkiye'm her şeyin güzel) bahçesinden taze taze topladığım asma yaprağından yaptığım zeytinyağlı sarmalar




çocuklar için düşündüğüm bol smartisli çikolata soslu kek


tamamen doğaçlama oldu  ama çok da güzel oldu:)





malzemeler


5 yumurta


1 kupa yoğurt (büyük kulplu kahve fincanı)


1 kupa sıvıyağ


3,5 kupa un


4 ym kaşığı kakao


1 kupa şeker


2 pk vanilya


2 pk kabartma tozu





hazırlanışı


Yumurtaları şeker, vanilya ile beraber krema olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri de ekleyip çırpın. Diğer malzemeleri eleyerek ekleyin. Yağlanmış (30 cm.lik derin tepsiydi) tepsiye dökün 200C fırında pişirin.





1 paket çikolata sosunu tarifine göre hazırlayın ılıkken kekin üzerine döküp yayın (keki bir kaç yerinden delerek sosu içine çekmesine yardımcı olun:) servise yakın smartisleri minik şekelemeleri serpin. Benim bonibonlarım biraz eridi servise yakın dökseydim çok daha şirin olurdu..







semizotlu çoban salata


uygun olurmu diye düşündüğüm, ama en çok beğenilen lezzetlerden oldu..



bir bağ semizotunun sadece üst yaprakları (geri kalan kısımları yemek oldu)

domates, salatalık, sivribiber, tazesoğan

sos içinde; limon, yeytinyağ ve tuzdan oluşmuş nefis, sağlıklı ve hafif bir salata






tepside dilim kadayıf


özellikle ben çok beğendim, misafirlerimde...





malzemeler


500 gr kadayıf


250 gr margarin tereyağ karışımı


Yağları eritin kadayıfları geniş bir kaba alın ve üzerine dökün. karıştıra karıştıra kadayıfa yağı yedirin elinizlede çeke çeke küçük parçalara bölün. Kadayıfı iki eşit parçaya ayrın. (bu ölçü yuvarlak borcama denk geldi) Tepsiye kadayıfın yarısını döşeyin 200 gr iri çekilmiş cevizi serpin kalan kadayıfı da üzerine döşeyin. üzerine içine girebilecek tepsiyi yerleştirin onun üzerine ağırlık koyun. Ben 19lt.lik su damacasını yerleştirdim. 5-6 saat bu şekilde bekletin kadayıflar iyice ezilsin incelsin. Vakit varsa akşamdan yapıp sabaha kadar bekletebilirsiniz. 180C fırında üzeri nar gibi olana kadar kızartın. Dilimleyin.





şerbeti için


3 su bardağı şeker


4 su bardağı su


Su ve şekeri karıştırın kaynama noktasından sonra 20 dk. pişirin bir kaç damla limon suyu akıtın 5 dk. daha kaynatın ocaktan alın.





Soğumuş kadayıfın üzerine bir kaç dakika havalandırdığınız şerbeti dökün.




ayrıca soframızda kıymalı soğanlı böreğimiz birde peynirli böreğimiz vardı..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top