23 Haziran 2011 Perşembe

0

güveçte mantar sote/tavuk şinitzel patates püresi/ıspanaklı patates çorbası

güveçte mantar

Bir günün menüsünü oluşturmuşum farkında olmadan bir tatlı eksik kalmış, onuda artık sütlü tatlılar veya şerbetli tatlı linklerinden seçebilirsiniz:) Tatildeyim biliyorsunuz, arşivim de bitmek üzere mutfağa girip bir şeyler yapmam lazım artık, yoksa durum vahim:) Gün nasıl bitiyor anlamıyorum iki ufak çocukla her şey çok daha kısıtlı oluyor. İsviçre'de her şeye vakit bulurken burada maalesef bulamıyorum günü iyi kullanamıyorum sanırım..
Üç tarifde çok lezzetli denediğinizde memnun kalacağınızı düşünüyorum...

malzemeler
1 kilo mantar (kültür)
2 adet kuru soğan yemeklik doğranmış
2 adet sivri biber ince kıylmış
2 adet olgun domates kabukları soyulmuş minik doğranmış
1 ym kaşığı domates salçası
3 ym kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kekik
karabiber
tuz

mantar güveç

hazırlanışı
Mantarların dış kabuğunu soyun yada çok iyi şekilde yıkayın. Yarım ay doğrayın. Soğanı, sivri biberle beraber zeytinyağında soteleyin. Domatesi ekleyin suyunu salana kadar çevirin. Salçayı ekleyin biraz kavurun. Mantarları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Baharatları ve tuzu ekleyip ocaktan alın. Güveç kaplarına bölüştürüp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200C fırında peynirler eriyene kadar tutun. Sıcak olarak servis yapın.

tavuk şinitzel ve patates püresi

malzemeler
500 gr şinitzel hazırlanmış tavuk göğsü
1 yumurta
1/2 çay bardağı süt
galeta unu
un
karabiber
tuz

hazırlanışı
Yumurta ve süte biraz tuz  ve karabiber atarak çırpın. Şinitzelleri önce una sonra yumurtaya en son galeta ununa bulayıp sıvıyağda önlü arkalı kızartın.

Patates püresi için
4 tane patatesi haşlayıp kabuklarını soyun. Rendeleyin. Ocakta bir kabın içinde 1 yemek kaşığı tereyağı eritin. 2 çay bardağı sütü rendelediğiniz patatesleri ekleyip tuzu da katın hızlı hızlı karıştırın ocaktan alın.

Şinitzeli patates püresi ile servis yapın..

ıspanaklı patates çorbası

malzemeler
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
2 ym kaşığı zeytinyağ
1 büyük patates
1 lt su yada et suyu
tuz
karabiber
yarım demet ıspanak yaprağı ince kıyım

terbiyesi için
5 ym kaşığı doulusu yoğurt
1 çay bardağı su
2 ym kaşığı un



ıspanaklı patates çorbası

hazırlanışı

yemeklik doğradığınız soğanı ezilmiş sarımsakla beraber soteleyin. Kuşbaşı doğradınız patatesi ekleyip beraber biraz kavurun. 1lt su ekleyip kaynatın patatesler yumuşayana kadar pişirin. Blendırdan geçirin. Terbiye malzemelerini çırpın çorbadan 1 kepçe alıp terbiyeye ekleyin karıştırıp çorbaya dökün kaynayıp kıvam alıca ıspanak yapraklarını ekleyin. 1-2 dk beraber pişirin. 1 ym kaşığı tereyağında pulbiber yada kırmızı tozbiberi kızdırıp çorbaya dökün sıcak olarak servis yapın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top