30 Aralık 2013 Pazartesi

0

Etli patatesli mantar




Sevgili okuyucu bizim Diyarbakırda çok eskilerden beri mantar yemekleri çok yapılır ve çok güzel olurdu biz genelde etli yapıyoruz lafı uzatmadan işte tarifim
malzemelerimiz
1 paket kültür mantarı
10 adet arpacık soğan
1 adet büyük patates
yeteri kadar tuz
300 gr kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
üzeri için
istediğiniz kadar kaşar peynir
yapılışı
tenceremize kuzu etini (tavuk eti de olabilir) yağımızı koyup kavuralım üzerine 1 su bardağı su koyalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim mantar ve arpacık soğan bütün olarak patatesimizi patateslerimizi bir kaç parçaya bölerek koyalım üzerine 1 çay bardağı su koyalım kısık ateşte malzemelerimiz yumuşayıncaya kadar  pişirelim pişen yemeğimizin üzerine kaşar serpelim fırınımızda kaşarlar eriyinceye kadar bekletip servis tabağımızza koyalım afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top