* 1 adet sade veya kakaolu pasta tabanı
* 1 su bardağı su
* 3-4 yemek kaşığı toz şeker
Kreması İçin:
* 750 litre soğuk süt
* 1 büyük çay bardağı un
* 1 büyük çay bardağı toz şeker
* 1 yumurta
* 2 yemek kaşığı margarin
* 2 yemek kaşığı kakao
Süslemek İçin:
* Çikolata parçacıkları
* Çikolata süsler,
* Yapılmış krem şanti
Yapılışı: Kolay pastayı yapmak için önce krema malzemelerini büyükçe bir tencerede karıştıra karıştıra muhallebi kıvamında pişirin soğumaya bırakın, pasta tabanını ikiye ayırın ve şekerli su ile tamamına küçük bir kaşıktan yardım alarak ıslatın, pastanın alt tabanının üzerine bolca yapılan krema koyun isterseniz meyve koyun,diğer parçayı üzerine kapatın pastanın tamamını krema ile kapatın, dolapta 3-4 saat bekletin, dolaptan çıkan pastayı istediğiniz şekilde süsleyin., dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Çalışanlar için, çok kolay ve lezzetli bir yılbaşı pastadır.
* İsteyen arasına hazır kremalar koyabilir.
* Ben hazır krema kullanmıyorum.
* İsteyen çikolata eritip dökebilir.
* Aralarına ve üzerine istediğiniz meyveyi koyabilir veya süsleyebilirsiniz.
* Üzerini krem şanti ile süsleyebilirsiniz.
* Çok bereketli bir pasta değildir.
* Pasta tabanı 3 katlı ise ona göre kremayı koyabilirsiniz.
* Evde yaptığınız pandispanyayı bu şekilde süsleyebilirsiniz.
* Bitiremediğiniz pasta mutlaka dolapta üzerini kapatarak saklayın.
* Başka pastalar için Tık tık
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder