Sevgili okuyucu bu akşam yemeğim kuruluk kızartmasıydı nasıl yaptım işte tarifim
malzemelerimiz
1 kase dolusu kuru patlıcan
1 kase dolusu kuru biber
1 kase dolusu kuru domates
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
kızartmak için 1 çay bardağı sıvıyağ
yeteri kadar tuz
yoğurt sosu için
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
yapılışı
domateslerimizi derin 1 kaba koyalım üzerini geçecek kadar kaynayan sıcak sudan üzerini geçecek kadar koyup yumuşaması için bekletelim patlıcanlarımızı 1 tenceremize koyalım üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayıncaya kadar haşlayalım biberlerimizi de aynı şekilde başka 1 tencere de haşlayalım yumuşamış patlıcanlarımızı biberlerimizi ve domateslerimizi elimizde hafif sıkarak süzgecimize koyup süzmeye bırakalım tenceremize yağımızı doğradığımız soğanımızı koyup kavuralım üzerine salçamızı da koyup biraz daha kavuralım süzmeye bıraktığımız kuruluklarımızı tenceremize ilave edelim biraz kavuralım 3 dakika kadar üzerine 1 su bardağı su koyalım suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim servis kabımıza koyup önceden hazırladığımız sarımsaklı yoğurdumuzu üzerine gezdirelim afiyetle yiyelim:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder