1 Ocak 2014 Çarşamba

0

AVCI BÖREĞİ



MALZEMELER

3 adet yufka

İç harcı için:
300 gr.kıyma
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 adet soğan
1 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı kaynamış su(bulguru ıslamak için)
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Yarım demet maydanoz
Tuz,karabiber,pul biber

Yufkaları batırmak için:
1,5 su bardağı ayran
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

Galeta unu

YAPILIŞI
Derin bir tavada yemeklik doğranmış soğanı soteleyin.Kıymayı ilave edip rengi dönene kadar kavurun.
Cevizi ve kaynamış su ile ıslattığınız bulguru ,kıyılmış maydanozu ,tuzu,karabiberi,pul biber'i ilave edin.Şöyle bir çevirdikten sonra ocaktan alın.Soğumaya bırakın.
3 yufkayı ortasından enlemesine ve boylamasına kesip 12 adet üçgen yufka elde edin.
Kıymalı karışımdan yufkanın kalın tarafına koyup rulo şeklinde sarın.
Yufkaları batırmak için derin bir kapta ayran,yağ ve kabartma tozunu karıştırın.Rulo şeklinde sardığınız börekleri önce bu karışıma ,sonra galeta ununa bulayın.Tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top