Brokoliyi bir çoğunuz sevmiyor olabilir fakat faydalarını okuduktan sonra bu fikrinizin değişeceğini düşünüyorum.Brokoli yemeyi alışkanlık haline getirmeli sofranızdan eksik etmemelisiniz.
*A,B1,C,D,E,K vitamini içerir.
*Antioksidan özellik gösterir.
*Kolon ,akciğer kanseri ve erkeklerde prostat ,kadınlarda meme kanserine karşı koruyucudur.
*Düşük kalorisi olduğu için diyetinizde büyük bir yer kaplayabilir.
*Bağışıklık sistemini güçlendirir.
*Mikrop öldürücüdür.
*Kemik erimesi ve kansızlığa iyi gelir.
Brokoliyi çorbasını ,yemeğini, salatasını yaparak bol bol tüketin.
MALZEMELER
Yarım kilo brokoli
1 adet büyük havuç
Tuz
Üzeri için:
Yoğurt
Sarımsak
Toz kırmızıbiber
Sıvı yağ
YAPILIŞI
Brokolileri dallarına ayırın temizleyin.Havuçları ince ince yuvarlak ya da jülyen doğrayın.Bir tencere suda havuçlar yumuşayana kadar haşlayın.Ayrı bir tencerede de brokolileri haşlayın.Haşlama suyunu bir miktar tuz atın.(Brokoli daha çabuk haşlanacağından havuçla birlikte haşlamanızı önermiyorum.)
Haşlanan brokoli ve havuçları süzün ve soğumaya bırakın.O arada sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
Servis tabağına brokoli ve havucu alın.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Tavada sıvı yağla kırmızı toz biberi kızdırın.Sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirin.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder