26 Ekim 2011 Çarşamba

0

ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI





MALZEMELER
1 kg süt
9 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya

Üzeri için: Bitter Çikolata sosu ve pişirmek için süt

YAPILIŞI

Tencereye sütü,irmiği,şekeri koyup orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelip göz göz olana kadar pişirin.İçine vanilyayı katıp  karıştırın.Ocaktan alın. Kek kalıbınızı ıslatın ve kalıbınıza boşaltın.1 gece buzdolabında bekletin.Servis edeceğiniz zaman hazır bitter çikolata sosunu paketin üzerinde yazıldığı gibi pişirin.Soğuyunca irmik tatlısının üzerine dökün.(Bir paket çikolata sosunun yarısını kullandım.)

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top