25 Ekim 2011 Salı
0
MALZEMELER
1 litre süt
2 yemek kaşığı toz badem (Toz badem bulamazsanız file bademi rondodan geçirin)
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı hindistancevizi
1 su bardağı şeker
Üzeri için Antep fıstığı
YAPILIŞI
Hindistancevizi ve şeker hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin.
Şeker ve hindistan cevizinide ekleyerek yine sürekli karıştırarak 7-8 dakika daha pişirin ve ocaktan alıp kaselere paylaştırın.Üzerini antep fıstığıyla süsleyin
Buzdolabında 2-3 saat soğutup servis yapın.
AFİYET OLSUN.
KEŞKÜL
MALZEMELER
1 litre süt
2 yemek kaşığı toz badem (Toz badem bulamazsanız file bademi rondodan geçirin)
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı hindistancevizi
1 su bardağı şeker
Üzeri için Antep fıstığı
YAPILIŞI
Hindistancevizi ve şeker hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin.
Şeker ve hindistan cevizinide ekleyerek yine sürekli karıştırarak 7-8 dakika daha pişirin ve ocaktan alıp kaselere paylaştırın.Üzerini antep fıstığıyla süsleyin
Buzdolabında 2-3 saat soğutup servis yapın.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder